04 January 2009

ESCAPE FROM HAMAS


In timp ce Secretary of State Condoleezza Rice si alti conducatori ai lumii incearca sa lucreze la un agrement de pace intre Israel si Hamas, un fost membru al organizatiei militante islamice spune ca intre cele doua grupe nu va exista pace niciodata. “Nu este nici o sansa pentru ca apa si focul sa coexiste” spune Mosab Hassan Yousef unul dintre fii unui fondator si conducator al Hamasului. Si Yousef adauga “Nu e vorba nici de Israel si nici de Hamas ci este vorba de cele doua ideologii.”

Aseara am urmarit un program la televizor in care acestui tinar care a emigrat in Statele Unite i s-a luat un interviu. El spunea ca a fost chiar conducator al unei organizatii de tineret al Hamasului si ca fiind prins si dus in inchisoare in Ierusalim trei luni de zile timp in care a vazut soarele o singura data , a avut prilejul acolo sa vada cum se poarta membrii organizatiei Hamas intre ei. Spunea el ca membrii Hamas nu au incredere nici ei intre ei si se pedepsesc acolo in inchisoare si se supun unii pe altii la torturi groaznice. A vazut acolo o fata a Hamasului pe care n-o mai vazuse inainte. Mai povestea el ca iesind din inchisoare a fost oprit de un turist crestin care l-a invitat la un studiu Biblic. Acolo a pus prima data mina pe o Biblie. A luat Biblia si Coranul si a iesit afara din oras si a inceput sa le studieze in mod paralel. A gasit atitea lucruri care nu faceau sens in Coran si cu cit citea Biblia cu cit se indragostea mai mult de acest Dumnezeu care spune oamenilor sa se iubeasca unii pe altii. De fapt fraza care l-a cucerit pe el a fost aceea unde Domnul Isus spune sa ne iubim vrasmasii.

S-a dedicat in intregime Domnului Isus si pentruca stia ca acolo nu va putea sa isi exprime noua credinta a cerut sa plece in Statele Unite.

Despre Islam spune ca este o religie bypolara…si ca se contrazice …ca este o magie si un drug si ca nu este Cuvintul Lui Dumnezeu. Pentru el care a parasit Coranul viata lui este pecetluita si un verset din Coran scris sau dictat mai bine zis de insusi Mahomed spune ca “cine isi paraseste religia trebuie omorit.”Mai spunea ca daca careva dintre musulmani se simte ofensat de cele ce spune el sa se duca sa studieze Coranul si Biblia ca sa se convinga de adevar. Spunea el musulmanilor…”credeti ca intr-adevar veti merge in cer unde va vor astepta 72 de virgine dupa ce v-ati omorit si pe voi si ati mai omorit alti 20 de oameni ?”

Face parte dintr-un grup Evanghelic acum aici in America in San Diego. Iar oamenii din Ramala si cei din noua lui Biserica: deci si cei care l-au cunoscut inainte cit si cei care il cunosc acum spun ca nu au motiv sa creada ca Yousef nu este sincer. Intrebat de cel care lua interviul daca nu ii este frica ca va fi omorit, raspunde calm si explica ca el ar vrea bineinteles sa traiasca si sa poata sa spuna adevarul si altor musulmani. Dar daca trebuie sa moara pentru Isus Christos…el este gata s-o faca. El spunea ca oricum nu pot sa-i omoare decit trupul si ca sufletul lui este liber si ceea ce crede el va ramine.

Am urmarit si am sorbit fiecare cuvintel…si m-am minunat ca in timpuri ca acestea Dumnezeu isi gaseste servitori credinciosi in cele mai incredibile locuri.

Povestea de asemenea de tatal lui, care acum este in inchisoare, dar care are o reputatie fantastica ca fiind unul din capii acestui grup. Isi exprima dragostea fata de el si fata de familia lui care este posibil sa sufere din pricina crestinizarii lui, dar spera si spunea cu multa credinta ca el este sigur ca tatal lui va renunta la credinta musulmana. De fapt zicea el…ca in citiva ani desi se pare ca religia musulmana creste considerabil in numar, zicea el ca conflictele si contradictiile din Coran cu care conducatorii lor nu vor sa aiba nimic de a face, vor deschide mintea multora.

Nu stiu cit de realistice sint aceste ginduri ale lui…dar atitudinea acestui tinar, dirzenia, curajul, determinarea, credinta lui…sint lucruri de admirat. Doamne…tu poti sa faci pietrele sa vorbeasca…ciu atit mai mult oamenii, fie ei chiar Palestinieni.

Am sa pun mai jos linkul unde veti putea gasi articolul din Foxnews. Am sa inchei cu una dintre frazele lui cele mai puternice “Conducerea Hamas, incluzind pe tatal meu sint responsabili: ei sint responsabili de toata violenta produsa de aceasta organizatie. Stiu ca ei se scuza ca ceea ce fac este o reactie la agresiunea Israelului, dar cu toate astea ei sint o parte din agresiune, si trebuie sa ia decizii in operatiile lor impotriva Israelului care au constat in omorirea atitor cetateni nevinovati.”

Yosef vorbeste chiar mai mult despre povestea lui extraordinara de credinta, curaj si violenta si tradare in documentarul facut de Foxnews m””Escape from Hamas”
……………………………
http://www.foxnews.com/story/0,2933,475226,00.html
http://www.stoptheaclu.com/archives/2009/01/02/son-of-hamas-leader-converts-to-christianity-and-speaks-out-on-hamas/

http://www.foxnews.com/story/0,2933,475226,00.html
……………………………………..
As Secretary of State Condoleezza Rice and other world leaders try to broker a cease-fire agreement between Israel and Hamas, one former member of the militant Islamic organization said there will never be lasting peace between the two groups.
"There is no chance. Is there any chance for fire to co-exist with the water?" said Mosab Hassan Yousef, the son of one of the group's founding members.
Yousef added: "It's not about Israel, it's not about Hamas: it's about both ideologies."
Yousef, son of Sheikh Hassan Yousef, one of the most influential leaders of the militant group, said the organization betrays the Palestinian cause and tortures its own members.
• Video: Click here for more on FOX News' special Escape from Hamas.
Hamas, formed in the late 1980's as an outgrowth of the Palestinian branch of the radical Muslim Brotherhood, is considered a terror organization by the U.S. government. Hamas seized power in the Gaza strip in 2007 in a violent coup against the more moderate Palestinian Authority led by Mahmoud Abbas.
Related
· Video
· Renouncing Islam
· Son of Hamas Leader Speaks Out
Yousef said he was indoctrinated at an early age to use violence to challenge Israeli control in the region. As a teenager he moved up within the organization and became the leader of the radical Islamic Youth Movement that fought Israeli tanks and troops in the streets, celebrated suicide bombings and recruited young men to the cause.
Yousef, 30, said he realized the true nature of Hamas and radical Islam during a stint in an Israeli prison. He renounced his Muslim faith, left his family behind in Ramallah and converted to Christianity.
"Islam is not the word of God," said Yousef. "If you want to be offended it's your problem. But you know something? Go study. Think for a second that I might be right. So wake up, look at your path, see where you're going. Are you really going to heaven with 72 virgins after you kill yourself and kill another 20 people?"
Yousef has sought asylum in the United States and now attends an evangelical Christian church in San Diego, Calif.
"The Hamas leadership, including my father, they're responsible; they're responsible for all the violence that happened from the organization. I know they describe it as reaction to Israeli aggression, but still, they are part of it and they had to make decisions in those operations against Israel (for) which there was the killing of many civilians."
Yousef talks more about his extraordinary story of faith, courage, violence and betrayal in a FOX News documentary, "Escape From Hamas," hosted by Bill Hemmer.
Escape from Hamas airs Saturday at 9 p.m., with repeats at 1 a.m. and 4 a.m. EST, and Sunday at 9 p.m., with repeats at 12 midnight, 2 a.m., EST.

No comments: