09 January 2009

ISTORIA SE REPETA?

Se repeta cumva istoria? Speram ca NU! Dar este interesant totusi, nu-i asa?
"Proprietarii capitalului vor stimula clasa muncitoare sa cumpere din ce in ce mai multe bunuri scumpe, case si tehnologie, impingindu-i sa ceara cit mai mult credit, pina cind datoriile lor vor fi de nesuportat. Datoriile neplatite o sa duca la falimentul bancilor, care vor fi nationalizate din aceasta cauza, si Statul va trebui sa ia drumul care eventual va duce la comunism.

"Owners of capital will stimulate working class to buy more and moreof expensive goods, houses and technology, pushing them to take moreand more expensive credits, until their debt becomes unbearable.The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks, which will have to benationalized, and State will have to take the road which willeventually lead to communism."Karl Marx, 1867

4 comments:

criss said...

Da....manipularea a existat dintotdeauna pe pamant....dar, de la Karl Marx si pana in prezent, s-au mai dezvoltat tehnicile de manipulare, au ajuns la niste cote pe care nici marele filosof nu si le-ar fi imaginat.
Te pupik.

Anonymous said...

Normal ca istoria se repeta atunci cind nu se invata din istorie. Ia intreaba pe tinerii iesiti acum de pe bancile scolii daca stiu cine e Marx, daca stiu care sint principiile pe care a fost fondata tara asta, etc. Dar intreaba-i cum o chema pe sora lui Paris Hilton, sau la ce bar a fost seara trecuta si sa vezi cum stiu cele mai mici amanunte.

Asta este educatia care se preda in scolile de azi.

BABILONUL IMOBILIAR said...

Felicitari pentru citat !
Plin de...elocventa :). Chit ca, fereasca Al de Sus, la ciuma comunista, nu ne-am mai intoarce!
Istoria nu se mai poate repeta in privinta regimurilor dictatoriale comuniste...
Marx visa...

Rodica Botan said...

Si cu toate astea...am vazut in tara asta schimbari atit de profunde, si atit de asemanatoare cu ceea ce am cunoscut in Romania Comunista incit mi-i s-a ridicat parul in cap...Ma bucur ca ai apreciat acest text.