07 February 2009

CREZI IN DUMNEZEU?

Vonette Bright
Tradus Rodica Botan

In 1999, moartea a venit la Cassie Bernall ca un hot in mijlocul noptii. Alti doisprezece au murit la Liceul Columnine din Colorado, in aceeasi zi tragica.

Puning pistolul la capul lui Cassie, ucigasul ei a intrebat-o “Crezi in Dumnezeu?”

Raspunsul ei la aceasta intrebare a purtat un pret mare – insasi viata ei. Ea i-a raspuns…”Da, cred in Dumnezeu.”

Cassie, fata de saptresprezece ani avea doar doi ani de cind isi predase viata Lui Dumnezeu si a murit marturisindu-si credinta in Christos. Ultimele ei cuvinte au fost titlurile multor articole ale ziarelor in jurul lumii.

Biblia spune in 1 Petru 3:15 “Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi.” Ca urmasi ai lui Christos, trebuie sa fim gata in orice moment sa raspundem oricui ne intreaba despre credinta noastra si motivul pentru care credem.

Biblia ne mai spune ca Christos ne va binecuvinta pentru supunerea noastra. Matei 10:32-33 spune…”Deaceea pe oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor, Il voi marturisi si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri; dar de oricine se va lepada de Mine inaintea oamenilor, Ma voi lepada si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri.”

Cassei a fost pusa in fata acestei incercari intr-un fel in care nu multi dintre noi vom avea ocazia sa fim pusi…sa privesti moartea drept in fata. Dar ea a marturisit cu curaj credinta ei in fata oamenilor. Desi si-a pierdut viata paminteasca, ea si-a cistigat viata eterna cu Mintuitorul ei in ceruri.

In Filipeni 1:21, Pavel proclama: “Caci pentru mine a trai este Christos, si a muri este un cistig.” Cind sintem in Christos, or traim or murim, n-avem nimic de pierdut. Nici Cassie n-a pierdut si n-o sa pierdem nici noi.

Sa nu ne fie teama sa ne profesam credinta in Domnul nostru in fata oamenilor. Spune-ti tuturor despre credinta voastra in Christos cel inviat ca sa il cunoasca si ei.

No comments: