30 June 2009

UN FILM ...NEREGIZAT!!!

http://www.flixxy.com/bear-animal-nature-film.htm

Beethoven's Fifth Breakfast 朝ごはん

http://www.flixxy.com/beethoven-fifth-symphony-breakfast.htm

CARTICICA UITATA...

Am o colega care are doi baieti. Acum sint mari, in jur de 30 de ani, casatoriti. Are si un nepotel de vreo 6 anisori, Zachary… De la Mackie, am invatat multe lucruri. O aud adesea cum vorbeste cu baietii ei la telefon, si cit este de grijulie ca sa le dea sfaturi fara sa para ca le spune ce sa faca…dar de fapt le da mura in gura. Stiind cum copii evita sa faca orice spun parintii si oricit de bun si corect si beneficiar ar fi sfatul respectiv, nu pot sa nu admir diplomatia cu care sta de vorba cu ei.

O aud zicind adesea…"eu in locul tau, asa as face"…si apoi insira motivele ei. "Dar tu" mai zice ea ca intr-o doara, poate ai alte ginduri si nu te preocupa asta sau cealalta posibilitate asa de mult"…si insira ea niste motive, stiind bine ca alea sint exact motivele care l-ar interesa pe copilul ei.

Astazi a venit si mi-a spus…"Rodica…trebuie sa ma feliciti…" M-am uitat intrebatoare la ea ...si a inceput sa-mi povesteasca in timp ce ochii ii zimbeau multumiti.

Are un singur nepotel si locuieste la o anumita departare de ea. Asa ca nu-l vede prea des. Simbata insa, cu ocazia mutarii celuilalt fiu al ei, Mackie i-a avut pe amindoi baietii ei acasa si de asemenea pe nepotelul ei. Baietelul cam retras, si nu prea vorbaret…si Mackie dupa citeva incercari nereusite de a intra in vorba cu Zackary ajunge cu durere la concluzia ca poate din cauza distantei si a faptului ca nu se vad prea des n-o sa reuseasca sa aiba o relatie prea apropiata cu nepotul ei.

Cum vizita era ca sa-l ajute pe unul din fii lui Mackie sa se mute, baiatul face ce face si tot in picioarele lor se afla oridecite ori erau baietii ei in miscare cu cite ceva greu la mina. Asa ca toata lumea zbiara la bietul baiat.
Mackie, femeie cu minte, il ia de minuta si le spune celorlalti ca ei doi au o treaba in oras. In masina Mackie incepe sa-I vorbeasca si ii spune cam asa…
-Zacharie…eu stiu ca tu nu esti asa de vorbaret…dar nu-i nimic. Trebuie sa asculti insa si sa fi atent ce zic cei mari…ca sa nu fi mereu in calea lor si sa te tot ocarasca. Apoi peste putin opreste masina…

-Bunica…unde mergem?
-Uite am oprit aici sa-ti arat ceva…
-Ce?
-Vezi tu imediat…Se oprisera la un mic Zoo din orasul lor, cu animale mici la care poti avea acces si poti sa le mingii…
-Incotro ma duc…? Intreaba baiatul…
-Unde vrei tu…unde-ti place…eu vin dupa tine, zice bunica. Si Zachary se zbengui curios de la o cusca la alta sa vada animalele...
………..
Experienta a fost scurta ca n-aveau mult timp la indemina. Si bunica nu l-a fortat sa vorbeasca decit cind si cit a vrut. S-au intors acasa si mai tirziu putin a fost timpul sa plece. Si numai ce au plecat si Mackie zareste carticica preferata a nepotelului ei…cea cu Transformers…de care nu s-a despartit toata ziua. Ingrijorata ca o sa plinga dupa ea, da telefon fiului ei si ii spune…
-Intoarce-te ca ati uitat cartea lui Zachary…
Baiatul ei i-l da pe Zachary la telefon…Iar acesta ii spune…
-E ok bunica…am sa las cartea la tine ca sa avem ce citi amindoi data viitoare cind vin sa te vad…
……………
A terminat Mackie de povestit cu lacrimi in ochi; si ca o concluzie mi-a spus…
-Am sa cumpar un suport mic de carti…si am sa mai cumpar o carte de povesti…nepotul meu ma iubeste, altfel nu mi-ar fi lasat carticica lui preferata.
……………………….
Am descoperit cita intelepciune, cita intelegere se ascunde in lucrurile mici si neinsemnate uneori. Copii sint asa de diferiti si cu fiecare parca trebuie sa te porti altfel ca sa-I ajungi la inima. Uneori e bine sa nu te alarmezi si sa nu te descurajezi ci sa asculti…sa astepti…sa incerci sa intelegi natura lor…si sa nu ignori gesturile marunte. Mackie a avut dreptate; gestul lui Zachary vorbeste clar ca are incredere si placere de timpul petrecut cu bunica lui…
.................
Copii sint un dar de la Domnul. Sa ne uitam la ei ca si la o surpriza placuta…si incet sa deschidem pachetul sa aflam ce minunatii a pus Dumnezeu in el...

Case Din Pamint












28 June 2009

CIND SA TE RIDICI SI CIND SA STAI JOS...

Un misionar tinar merge in Venezuela pentru prima lui misiune. Nu se prea descurca cu noua limba si nu prea intelegea mare lucru cind i se vorbea. Dorea insa sa inceapa sa viziteze biserica locala si in prima lui cautare se pierde in oras…si astfel intirzie la slujba. Dar…odata ajuns, desi tirziu nu gaseste loc pentruca biserica era plina. Singurul loc liber era undeva in fata, pe primul rind. Asa ca se indreapta catre acel loc si se asaza si ca sa nu para chiar strain de cauza isi face in minte socoteala ca o sa se uite la omul de linga el si o sa il imite in tot ceea ce face.

Asa ca au cintat o cintare si a incercat si el sa ingine cintecul si apoi omul s-a ridicat in picioare si a facut si el la fel…cind din nou omul s-a ridicat la rugaciune, s-a ridicat din nou si tinarul nostru misionar. Cind omul de linga el s-a asezat…asa a facut si el si a stat jos. Cind omul a luat bucatica de piine sau paharul de cina asa a facut si misionarul. In timpul predicii a ascultat si el desi n-a inteles nimic…a stat doar acolo si a incercat sa arate concentrat in ceea ce se spunea asa cum facea omul de linga el.

Apoi…predica incheiata, misionarul a presupus ca se vor spune anunturile. Toata lumea a aplaudat si omul de linga el a aplaudat si el , asa ca a aplaudat si misionarul. Apoi pastorul a spus ceva neinteles din nou de tinarul nostru si omul de linga el s-a ridicat.

Dintr-o data insa o tacere adinca s-a facut in biserica … Citiva oameni au scapat chiar cite un ..."ohhh"…Tinarul se uita in jur si vazu ca de data asta nu era sus decit el si omul de linga el, asa ca se aseza repede jos.

La terminare Pastorul era la usa si dadea mina cu toti enoriasii . Cind misionarul a intins mina spre pastor, acesta i-a spus in engleza…
-Prietene, banuiesc ca tu nu vorbesti, spaniola, asa-i?
-Cum de stii? I-a raspuns misionarul…E asa de evident?
-Pai…te las sa judeci singur…Am anuntat ca familia Acosta are un baietel ; si am rugat pe fericitul tata sa se ridice in picioare…

…………………………
Nu e nimic gresit sa imitam oamenii lui Dumnezeu…doar ca trebuie sa stim pe cine imitam si pina unde.. Apostolul Pavel a fost grijuliu in a alege pe cine sa urmeze…el spune “imitati-ma pe mine cum il imit si eu pe Christos” (1 Corinteni 11:1). Urmati asadar exemplele celor ce traiesc o viata duhovniceasca, dar nu uitati ca Christos are sau este adevaratul standard…sau te pomenesti si tu ca si misionarul nostru stind in picioare cind ar trebui sa te asezi!!!

27 June 2009

S-A MERITAT CA CHRISTOS SA MOARA PENTRU LUCRURILE PENTRU CARE TU TRAIESTI?

THE ETERNAL SOUL

Matei 16:26
"Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?"


CIT DE TRECATOARE este VIATA-
by Andrew Strom.
tradus Rodica Botan

Majoritatea am auzit deja trista veste a trecerii din viata a doi idoli…Farrah Fawcett care era de 63 de ani si care a murit dupa o lupta crincena cu cancerul si Michael Jackson “printul muzicii pop” care avea doar 50 de ani si care a murit in circumstante si mai triste. Cit este de tragic faptul ca nici macar masinaria asta de faima nu poate sa protejeze pe multi dintre copii ei de o existenta singuratica si mizerabila si un sfirsit nefericit.

Fara indoiala ca Farrah Fawcett ar fi putut sa se uite in urma la anii de glorie cind femeile tinere din toata lumea imitau coafurile ei si felul cum se imbraca. Copil fiind, imi amintesc ca ma uitam la “Charlie`s Angels”, desi trebuie sa admit ca preferam “The Six Million Dollar Man” cind eram de 10 ani. Ea va sta in amintirea noastra ca o luptatoare pina la sfirsit, o icoana a vremurilor ei. Dar vai…cit de trecatoare este viata. Si cit de goala este faima oamenilor. Si cit de fara miez si substanta este succesul pamintesc cind avem in fata o eternitate fara limite de masurat…imensa…

Michael Jackson s-ar putea uita inapoi la ani de glorie in muzica pop si la faima de superstar ce a avut-o – cind miscarile lui de dans au fascinat intreaga lume. Dar apoi au venit operatiile, comportamentul bizar, invinovatirile urite, cazurile de tribunal, si sutele de milioane in datorii.

Ca si alt “print” al “pop”ului (de fapt socrul lui, Elvis Presley), asa a murit si el nefericit si singur, si “comeback”-ul nerealizat, cu faima lui ca un lant in jurul gitului, si moartea lui ca un soc pentru ca era inca prea tinar pentru moarte. Elvis a murit la 42 si acum ginerele lui la 50. Faima si reputatia nu au prea multa grija de adeptii lor cind acestia trec de data de folosinta. Asa ca efemerii idoli ai culturii noastre superficiale continua sa cada.

Dar ce este viata? Intreaba apostolul Iacov…”Un abur care apare pentru un timp scurt si apoi se pierde”. “Vanitatea vanitatilor” predica si Eclesiastul “Totul este desertaciune”…toate merg intr-un singur loc; toate sint facute din pamint si se intorc din nou in pamint.

Un lucru putem invata din viata si moartea acestor idoli ai planetei noastre... ca trebuie sa traim cu eternitatea in minte, nu cu sarada trecatoare a acestei lumi. Leonard Ravenhill a prezentat aceasta idee atit de elocvent “Merita lucrurile pentru care tu traiesti sa fi murit Christos pentru ele?”

Andrew Strom.http://www.revivalschool.com/

26 June 2009

TIMPUL SI...DRAGOSTEA...

Odata, pe o insula, traiau toate simtamintele impreuna:Fericirea, Durerea, Cunostiinta, si celelalte, chiar si Dragostea. Intr-o zi a venit un anunt urgent pe insula, cum ca insula se va scufunda...asa ca toate simtamintele s-au grabit sa construiasca cite-o barca si au plecat rind pe rind...in afara Dragostei.

Dragostea era tare atasata de insula aceea...ea vroia sa stea pina in ultima clipa; nu se putea rupe de acolo. Dar insula incepu sa se scufunde incet, incet...si cind nu mai era chip sa stea, Dragostea a decis sa ceara ajutor.

Bogatia trecu pe linga insula intr-un vapor mare, confortabil. Dragostea ii striga...
-Hei, Bogatie...poti sa ma iei si pe mine cu tine in vapor ?
Bogatia insa ocupata tare iiraspunse...
-Imi pare rau, dar nu pot. Am incarcat vaporul cu aur si argint. Si nu mai este loc si pentru tine!
-Vanitate!!! Striga Dragostea la un alt simtamint ce tocmai trecea pe-acolo intr-un vaporas frumos...poti tu sa ma ajuti?
-Nu pot sa te ajut!!! zise Vanitatea...Esti uda si nu prea arati eleganta...o sa-mi strici scaunele si o n-o sa mai arat asa de bine in vaporasul meu...
Durerea era destul de aproape si Dragostea incerca din nou...
-Durere, ia-ma cu tine ...zise Dragostea deznadajduita...
-Oh...Dragoste...te-as lua...dar sint asa de trista ca nu mai suport pe nimeni pe linga mine...
Trecu si Fericirea pe acolo, galagioasa si zburdalnica...dar nici macar nu auzi strigatele disperate ale Dragostei...Deodata, o voce se auzi..."Vino Dragoste...te iau eu cu mine..."era vocea unui batrin...Simtindu-se peste masura de bucuroasa si binecuvintata, Dragostea uita sa intrebe pe batrin unde o duce. Cind ajunsera insa la un tarm batrinul o puse pe uscat si pleca grabit. Dintr-o data Dragostea realiza ca nici macar n-a spus multumesc persoanei care a salvat-o. Intilnii insa Intelepciunea , care fusese pe tarm la debarcarea ei si o intreba...
-Nu cumva stii...persoana care m-a adus aici?
-Ba da...ala a fost Timpul...ii raspunse Intelepciunea ...
-Timpul? ...spuse Dragostea... Timpul este cel care m-a salvat? Oare de ce?
Intelepciune ii zimbii cu inteles, cum numai Intelepciunea stie sa zimbeasca...
-Da, draga mea...Timpul...pentruca numai Timpul este capabil sa inteleaga cita valoare are ...Dragostea!!!

25 June 2009

Healthy Foods Chart

Apples
Protects your heart
prevents constipation
Blocks diarrhea
Improves lung capacity
Cushions joints

Apricots
Combats cancer
Controls blood pressure
Saves your eyesight
Shields against Alzheimer's
Slows aging process

Artichokes
Aids digestion
Lowers cholesterol
Protects your heart
Stabilizes blood sugar
Guards against liver disease

Avocados
Battles diabetes
Lowers cholesterol
Helps stops strokes
Controls blood pressure
Smoothes skin

Bananas
Protects your heart
Quiets a cough
Strengthens bones
Controls blood pressure
Blocks diarrhea

Beans
Prevents constipation
Helps hemorrhoids
Lowers cholesterol
Combats cancer
Stabilizes blood sugar

Beets
Controls blood pressure
Combats cancer
Strengthens bones
Protects your heart
Aids weight loss

Blueberries
Combats cancer
Protects your heart
Stabilizes blood sugar
Boosts memory
Prevents constipation

Broccoli
Strengthens bones
Saves eyesight
Combats cancer
Protects your heart
Controls blood pressure

Cabbage
Combats cancer
Prevents constipation
Promotes weight loss
Protects your heart
Helps hemorrhoids

Cantaloupe
Saves eyesight
Controls blood pressure
Lowers cholesterol
Combats cancer
Supports immune system

Carrots
Saves eyesight
Protects your heart
Prevents constipation
Combats cancer
Promotes weight loss

Cauliflower
Protects against Prostate Cancer
Combats Breast Cancer
Strengthens bones
Banishes bruises
Guards against heart disease

Cherries
Protects your heart
Combats Cancer
Ends insomnia
Slows aging process
Shields against Alzheimer's

Chestnuts
Promotes weight loss
Protects your heart
Lowers cholesterol
Combats Cancer
Controls blood pressure

Chili peppers
Aids digestion
Soothes sore throat
Clears sinuses
Combats Cancer
Boosts immune system

Figs
Promotes weight loss
Helps stops strokes
Lowers cholesterol
Combats Cancer
Controls blood pressure

Fish
Protects your heart
Boosts memory
Protects your heart
Combats Cancer
Supports immune system

Flax
Aids digestion
Battles diabetes
Protects your heart
Improves mental health
Boosts immune system

Garlic
Lowers cholesterol
Controls blood pressure
Combats cancer
Kills bacteria
Fights fungus

Grapefruit
Protects against heart attacks
Promotes Weight loss
Helps stops strokes
Combats Prostate Cancer
Lowers cholesterol

Grapes
saves eyesight
Conquers kidney stones
Combats cancer
Enhances blood flow
Protects your heart

Green tea
Combats cancer
Protects your heart
Helps stops strokes
Promotes Weight loss
Kills bacteria

Honey
Heals wounds
Aids digestion
Guards against ulcers
Increases energy
Fights allergies

Lemons
Combats cancer
Protects your heart
Controls blood pressure
Smoothes skin
Stops scurvy

Limes
Combats cancer
Protects your heart
Controls blood pressure
Smoothes skin
Stops scurvy

Mangoes
Combats cancer
Boosts memory
Regulates thyroid
Aids digestion
Shields against Alzheimer's

Mushrooms
Controls blood pressure
Lowers cholesterol
Kills bacteria
Combats cancer
Strengthens bones

Oats
Lowers cholesterol
Combats cancer
Battles diabetes
prevents constipation
Smoothes skin

Olive oil
Protects your heart
Promotes Weight loss
Combats cancer
Battles diabetes
Smoothes skin

Onions
Reduce risk of heart attack
Combats cancer
Kills bacteria
Lowers cholesterol
Fights fungus

Oranges
Supports immune systems
Combats cancer
Protects your heart
Straightens respiration

Peaches
Prevents constipation
Combats cancer
Helps stops strokes
Aids digestion
Helps hemorrhoids

Peanuts
Protects against heart disease
Promotes Weight loss
Combats Prostate Cancer
Lowers cholesterol
Aggravates diverticulitis

Pineapple
Strengthens bones
Relieves colds
Aids digestion
Dissolves warts
Blocks diarrhea

Prunes
Slows aging process
prevents constipation
boosts memory
Lowers cholesterol
Protects against heart disease

Rice
Protects your heart
Battles diabetes
Conquers kidney stones
Combats cancer
Helps stops strokes

Strawberries
Combats cancer
Protects your heart
boosts memory
Calms stress

Sweet potatoes
Saves your eyesight
Lifts mood
Combats cancer
Strengthens bones

Tomatoes
Protects prostate
Combats cancer
Lowers cholesterol
Protects your heart

Walnuts
Lowers cholesterol
Combats cancer
boosts memory
Lifts mood
Protects against heart disease

Water
Promotes Weight loss
Combats cancer
Conquers kidney stones
Smoothes skin

Watermelon
Protects prostate
Promotes Weight loss
Lowers cholesterol
Helps stops strokes
Controls blood pressure

Wheat germ
Combats Colon Cancer
prevents constipation
Lowers cholesterol
Helps stops strokes
improves digestion

Wheat bran
Combats Colon Cancer
prevents constipation
Lowers cholesterol
Helps stops strokes
improves digestion

Yogurt
Guards against ulcers
Strengthens bones
Lowers cholesterol
Supports immune systems
Aids digestion

24 June 2009

SPOVEDANIA...

-Si cit fin ai furat Ioane?...intreaba preotul pe cel care se spovedea…
-Pai…ma gindesc sa marturisesc …toata capita, Parinte…zise Ion…ca oricum deseara o sa fur si restul ce a ramas …

23 June 2009

AMERICA GOT TALLENT!!!

Aseara m-am uitat la o emisiune la televizor; nu m-am mai uitat la televizor de mult… Emisiunea era “America got tallent”.

Acuma s-au prezentat acolo tot felul de oameni cu sau fara talent. Unii nu se rusineaza sa-si arate prostia…e incredibil cum vin in fata atitor oameni si se prostesc…Dar, la urma au venit trei copii de culoare ; un baiat de 16 ani, unul de 12 si o fetita de 9 ani si au cintat “God bless America”. Intrebati cind au inceput sa cinte, au spus ca mama lor a fost lovita de un sofer beat cu citiva ani in urma si a fost in coma vreo 8 luni. Asa ca ei se duceau la spital si cintau pentru mama lor si pentru alti bolnavi din spital…

Mama lor a fost adusa pe scena in carucior…se pare ca inca are o paralizie partiala. Acesti copii nu numai ca au talent dar au avut si niste suflete atit de fine si pline de dragoste. Merita sa se vorbeasca despre ei. In zilele in care traim numai vestile rele sint raspindite. Este de datoria noastra sa impartasim si lucruri frumoase; si cu deosebita placere va atasez linkul de mai jos sa vedeti pe cei trei copii minunati. Dumnezeu sa ne ajute sa crestem astfel de copii…”Ferice de cine-si umple tolba de sageti cu ei…” pentruca in ziua necazului vor stii sa cinte…vor stii sa stea linga cei necajiti…vor fi mindria parintilor si bucuria celor ce-i asculta si le vad faptele…

http://www.youtube.com/watch?v=b1XZsUeIIKE

...OM DUPA INIMA CUI?

Mai nou am auzit multe despre David…Chiar duminica la Bible Study se vorbea despre integritatea lui David. Ati auzit , sau mai bine zis ati vazut bine…"integritate"…Omul care a savirsit pacatele carora oamenii le-au dat o greutate si o pozitie diferita de toate celelalte pacate. Cele mai de neiertat de catre oameni:curvia si crima ; acelasi om pe care Dumnezeu il declara "dupa inima Lui"…Ciudate lucruri mai citim in Biblie.

Cum poate un asemenea om sa fie integru? David este curajos. Integritatea presupune curaj. Si cred ca David a fost curajos cind pastea turma tatalui sau si omora leul care ii ataca turma ; si a fost curajos cind l-a omorit pe Goliat, sau in luptele cu filistenii, sau cu Saul…dar cred ca cel mai curajos a fost cind si-a recunoscut vina…

Cind cineva isi indreapta degetul aratator catre noi, primul impuls este sa reactionam…urmatoarele ginduri sint foarte populare:

-Uite cine ma judeca…
-Cine l-a pus sa ma judece?
-Care-i problema lui; mai ales daca nu e afectat direct de ceea ce ma acuza…
-Numai Dumnezeu judeca (ca si cind Dumnezeu nu se poate folosi si de oameni sa o faca…)
-Pina nu stie tot…n-are cum sa ma judece (posibil sa fie adevarat…judecata nu trebuie facuta inainte de a asculta amindoua partile)
-Am o explicatie…
-A fost vina altcuiva…
-Am fost provocat…
Si lista merge mai departe…

Citi oameni ati intilnit care atunci cind sint somati de cineva ca au gresit, au curajul si integritatea sa recunoasca?

Ei, astfel de oameni sint dupa inima Lui Dumnezeu; nu cei perfecti, nu cei care au scuze, nu cei vesnic nevinovati…

As vrea sa stiu ce anume in mine se revolta totdeauna cind vreau sa procedez asa? Ca se revolta ceva…se lupta ceva in noi impotriva oricarui act decent de a recunoaste o gresala, un pacat…o situatie…
Uneori vrem sa facem bine si iasa rau…dar Doamne fereste sa ne acuze cineva atunci. Ca si cum intentiile noastre ar scuza rezultatele. Ne simtim nedreptatiti…

Ma gindesc ca sistemul nostru de judecata este asa de alterat ca nu putem sa fim drepti nici daca vrem. Biblia spune ca faptele noastre cele mai bune sint ca o cirpa murdara. Si totusi indraznesc sa ma apar…Cind Domnul Isus a fost acuzat...n-a deschis gura. Nu pentruca nu s-ar fi putut apara - ca doar El era fara vina; ci pentruca purta pacatele si gresurile noastre si asta ar trebui sa fie atitudinea noastra cind sintem acuzati…sa nu deschidem gura!!!

Simt atita neputinta in privinta asta. Nu de mult m-am plins de nedreptate. Si as mai putea sa ma pling mult si bine. Ca memoria mea si a voastra va asigur, tine minte numai lucrurile pe care vrem noi sa ni le amintim. Am fost eu confruntata cu unele lucruri pe care le-am uitat si recent am confruntat eu pe altii cu lucruri de care nu-si mai aminteau. Pare aproape comic. Ne trezim ca dam verdicte si facem tot felul de declaratii pe care le consideram adevarate si intemeiate…ca si David …exact ca si el; nu a fost el minios pe omul care a luat singurul miel al altui om si l-a sacrificat pentru placerea lui? Tot asa si noi…ne simtim nedreptatiti si luam atitudine si chiar condamnam…numai ca adesea "ne" condamnam.

Sint sigura ca multi veti zice…pe Rodica o muncesc ginduri si remuscari si…mai stiu eu ce. Adevarat…am momentele mele…Dar as face-o in tacere si personal daca nu as fi realizat ca situatia este universala. Nu uitati…niciun om n-a fost gasit fara vina…nici unul macar. Integritate? Mare cuvint!!! Mult prea mare pentru mine…mai ales cind mintea imi joaca feste si inca nu cred ca imi amintesc toate cite ar trebui sa-mi amintesc…si nu uit tot ce ar trebui sa uit si sa iert la altii…

Si nici n-ar fi mare tragedie daca chiar uitam de-ale noastre din trecut…ca doar le-am dus la cruce, ne-am cerut iertare, le-am dat Domnului si…gata; numai daca in aceeasi masura uitam si de-ale altora, nu?
Doamne invata-ma Tu…si cind nu pot sa fac ce trebuie, trece-mi cu vederea te rog…Si da-mi curaj…si integritate…sa valorez mai putin parerea oamenilor si mai mult parerea Ta.

22 June 2009

UNDE-I LOGICA?

M-am intrebat disperata zilele trecute…"ce este logica". Era dupa ce primisem o dispozitie de la management si care n-avea nici o noima…si ma lamentam . Asa cum se intimpla de la o vreme nici dispozitiile celor care ar trebui sa apere interesele unei companii nu mai fac sens…

O colega mi-a gasit definitia din Merriam-Webster Dictionary…am citit printre altele, "o stiinta care se ocupa cu principiile si criteriia validitatii pe baza de interferenta si demonstratie…stiinta principiilor motivate…inter relatia sau un lant de evenimente care se pot vedea a fi inevitabile sau usor de prezis…" Cam asta ar veni tradus…

De ce m-am intrebat ce este logica? Pentruca in ultima vreme am inceput sa am indoieli ca mai exista logica , sau ca se mai practica ceea ce nu cu mult timp in urma parea a fi logic. Oriunde te duci, oriunde te intorci lucrurile care erau clare pentru toata lumea, si faceau sens, dintr-o data sint confuze, sau oamenii sint confuji…sau notiunea de logic si-a pierdut insemnatatea. Intr-o noapte nu demult aveam o problema…si noaptea la ora unu jumate m-am pus pe genunchi si i-am spus lui Dumnezeu ca nu mai inteleg nimic…sa-mi dea lumina. Ori ca eu nu mai gindesc bine, ori lumea in care traim s-a intors cu "polu-n jos"...

Uite de exemplu ceva care nu este personal...veneam vineri de la munca si ascultam la radio si... spuneau ca Arnold Schwarzenegger, Guvernatorul Californiei era in vizita la Mendota, o regiune agricola din Joaquin Valley unde locuiesc eu. Farmierii s-au adunat in fata cladirii unde era el si au inceput sa demonstreze. Ecologistii au oprit apa la farmieri anul asta pentruca au gasit niste moluste pe undeva si au dus toata apa acolo ca sa le tina in viata…cica sint pe cale de disparitie. In schimb, fara apa, California poate deveni o noua Sahara…si farmele care hranesc intreaga America sint amenintate sa se piarda; odata cu ele se aduna o armata imensa de someri, mina de lucru de la farme…

Nu-i asa ca pare o nebunie? Nu ca ar vrea cineva sa moara brotaceii…dar hai sa fim seriosi; trebuie sa alegem intre oameni si molusca…si Guvernul decide ca broasca are mai mult drept la viata de cit fiinta umana…
Guvernatorul insa le-a vorbit fermierilor si a le-a promis ca va cere lui Obama ajutor…stiti care ajutor? Mai tiparesc o tona de bancnote sa-i ajute pe farmieri. Nici pomeneala sa isi ia fiecare acasa doua broaste si sa le tina la borcan si sa dea apa fermierilor…nu!!! Mai degraba mai adauga la datoriile care le face America…cu numele asta asa de faimos "Stimulus". Ma intreb pe cine stimuleaza cu afacerea asta in afara de moluste?

Si gindind asa, cit de mult a inebunit lumea in care traim, am zis eu ca nu mai exista logica. Pai unde este logica in povestea de mai sus? Crainicul de la radio asta conservativ care-l ascultam eu zicea ca exista niste clauze la legea asta de a prezerva molustele care ar putea sa dea drumul la apa si sa salveze agricultura. Problema ziceau ei este ca nu se gaseste un judecator care sa lucreze acest aspect al legii; ca toti judecatorii care ii avem sint liberali…

De multe ori citesc despre ceea ce se petrece in Romania si faptul ca unii oameni in disperarea si dezgustul pe care il au pentru politicieni nici nu se mai duc sa voteze. Dar uite ca nu este tocmai kosher nici atitudinea asta. Ca incepind de la cel mai mic slujbas pina in virf, daca nu-i alegem cit de bine putem , oamenii astia vor face alegeri pentru noi…si nu tocmai alegeri bune. Si va trebui sa traim cu ele.

Unde-i logica? Pai cred eu ca logica trebuie practicata in fiecare zi si in fiecare actiune indiferent cit de scirbiti sintem de ceea ce fac altii. Daca ai o hirtie in mina , un cotor de mar, cauta o cutie de gunoi sa-l pui, chiar daca este plin de gunoi prinprejur.Tot ce vede ochiul tau bun…pune mina si fa. Asta-i logica. Nu arata indiferenta la nimic care poate sa vina sa te urmareasca si sa te afecteze mai tirziu. Fa curat in fata casei tale chiar daca toata lumea traieste in mizerie. Vorbeste frumos si saluta oamenii chiar daca ei nu vor raspunde la fel de civilizat…Lasa lumina ta mica sa straluceasca si toti cei care te cunosc sa stie ca esti deosebit…

Noi apartinem unei alte lumi…unde lucrurile fac sens. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al logicii, al ordinei, al sensului…Intelepciunea Lui a creat legi si rinduieli pe care le putem folosi sa traim inca in aceste vremuri de totala nebunie…cind oameniI care se cred inteligenti si sint pusi sa conduca o natiune, favorizeaza niste moluste in locul oamenilor…
Sa nu ne pierdem cumpatul insa, Deasupra tuturor vegheaza Tatal rabdator…El este inca in control…si ne-a promis ca vine…nu mai este mult si va veni sa ne ia la El…si vor ramine cei care apara drepturile mo;ustelor sa se bata cu ele pentru un pahar de apa...

CUM SA ELIMINI STRESUL...

(primita din partea Companiei- sint sigura ca un crestin are o lista putin mai diferita...putem identifica citeva dintre mijloacele de a elimina stresul specifice vietii de crestin? Astept sa-mi spuneti ca sa le adaug articolului...)
................................
1. Invata sa identifici devreme semnele de stres…
-Fizic ( muschii tensionati, respiratie superficiala sau puls marit)
-Simtaminte sau ginduri ( nervi, teama, preocupare)
-Comportament ( dorinta sa te retragi din societate sau sa faci scandal)

2. Identifica stresorii: ce anume activeaza stresul?
-Lipsa de control – conditiile de munca
-Colegi sau consumatori dificili, nemultumiti sau miniosi…
-Prea multe de facut si nu suficient timp…

3. Cum raspunzi la stres cronic?
-Simtaminte (anxiety, suparare, lipsa sperantei, depresie)
-Ginduri ( “nu este drept”, “nu vorbi cu mine asa”, “nu mai pot sa suport asta”)
-Comportament (iritabil, nu ma pot concentra, oboseala, insomnie)

4. Fa-ti un obiectiv din a controla stresul in mod efectiv.
-Concentreaza-te in ceea ce poti controla.
-Incurajeaza-te singur dindu-ti o recompensa pentru fiecare lucru implinit.

5. Ai grija de sanatatea ta – lucruri de baza.
-Dormi suficient ( adultii au nevoie de 7-8 ore/noapte)
-Maninca in mod regulat si include in dieta ta cereale, fructe si vegetale)
-Stai departe de cofeina, nicotina, junk food sau sa treci peste mese.
-Consuma bauturi alcoolice in moderatie (nu mai mult de 1-2 pahare pe zi)

6. Ia control asupra gindurilor si emotiilor tale.
-Adopteaza o atitudine pozitiva, si lasa sentimentele rele in urma…
-Pune lucrurile in perspectiva (gindeste…lucrul respectiv o sa mai fie important in 5 ani ?)

7. Incearca sa scoti stresul din sistemul tau…
-Invata tehnici simple de relaxare pe care le poti folosi la lucru
-Fa exercitii zilnic, sau iesi la o plimbare in aer liber

8. Invata arta de a rezolva conflicte
-Raspunde calm si cu rabdare (incearca sa nu iei stresul altora asupra ta)
-Ia-ti timp destul sa asculti (Toti avem nevoie sa fim auziti si intelesi)
-Cauta sa gasesti teren comun (cauta rezolvari in care toata lumea iese bine)

9. Practica, practica, practica: ia timp sa dezvolti obiceiuri noi.

10. Fii atent si cauta sa intelegi si sa accepti cind trebuie sa ceri ajutor…

21 June 2009

CIT ESTI DE REZISTENT LA STRES?

Un alt test pe care Compania mea l-a dat angajatilor…Sint sigura ca unele motive de stres sint inevitabile. Altele…dupa cum o sa le vedeti din rindurile de mai jos sint…lucru manual, situatii create de noi insine. Ce mincam, ce bem daca ne odihnim suficient…astea sint lucruri care depind de noi sa le facem cu responsabilitate…Dumnezeu ne-a dat destula intelepciune dar si libertate…
……………………………………



Raspunde la intrebarile de mai jos in functie de cit de mult frazele de mai jos se aplica situatiei tale …Raspunde cu :
- 5(aproape totdeauna)
- 4(adesea)
- 3(citeodata)
- 2(rar)
- 1(niciodata)
……………………………
1. Consider situatiile dificile mai mult ca niste competitii decit ca probleme…
2. Dieta mea zilnica este balantata si nutritiva.
3. Nu beau mai mult decit 2 bauturi cu cofeina 9cafea, ceai puternic, cola) pe zi.
4. Viata mea la lucru este satisfacatoare
5. Exersez cel putin 30 de minute, de trei ori pe zi…
6. Fumez mai mult decit jumatate de pachet de tigari pe zi ( intra 5 daca nu fumezi).
7. Sint capabil sa vad si partea comica a vietii…
8. 8. Consum mai putinde doua bauturi alcoholice pe zi (intra 5 daca nu bei).
9. Cistigul total al familiei noastre este suficient ca sa acoperim nevoile familiei.
10. Ma intaresc si am confort pentruca am si practic credinta mea.
11. Am cel putin un hobby ori un interes deosebit de care ma ocup in mod regulat.
12. Ma recreez cu prietenii si familia in tot felul de activitati in mod saptaminal.
13. Am un prieten sau mai multi cu care pot impartasii problemele mele personale.
14. Sint sanatos si vizitez doctorul in mod regulat.
15. Sint capabil sa vorbesc deschis despre simtamintele mele cind sint suparat sau ingrijorat.
16. Ma impac bine cu colegii de la servici si cu sefii mei.
17. Sint capabil sa accept acele lucruri in viata care nu se pot schimba.
18. Dau si primesc afectiune in mod regulat.
19. Dorm suficient (aproximativ 6-8 ore pentru majoritatea adultilor) pe noapte.
20. Pun timp zilnic la o parte sa meditez sau sa ma relaxez citeva minute in fiecare zi.
SCORUL TOTAL=
………………………..
Daca scorul tau este 85 sa mai mult…felicitari, rezistenta ta la stres este EXCELENTA.
Daca scorul tau este 75-84 rezistenta ta la stres este BUNA.
Daca scorul tau este 65-74, rezistenta ta la stres este MEDIE…
Daca scorul tau este 55-64, reistenta ta la stres este JOASA.
Daca scorul tau este sub 55, rezistenta ta la stres este FOARTE JOASA…
………………….
Cei al caror scor este sub 70 ar trebui sa ia masuri …Stresul este cauza multor boli ; nu numai psihice dar si fizice…

UN GIND DIN PREDICA DE DUMINICA TRECUTA

Domnul Isus a spalat picioarele ucenicilor. Dar n-a folosit apa clocotita...

SUFAR DE DEPRESIE?

Ca sa puteti recunoaste simptomele depresiei, sau daca tu personal ai probleme de depresie, raspunde la aceste intrebari si aduna punctajul indicat numeric pentru fiecare intrebare.

In ultimele doua saptamini ai experimentat urmatoarele simptome?

-Stari de nefericire, te-ai simtit gol pe dinauntru, trist sau iritabil in marea majoritate a zilei, aproape in fiecare zi?
(Da=3 puncte; Nu=0 puncte)

-Ti-a scazut interesul sau placerea in aproape toate activitatile…marea majoritate a zilei, aproape in fiecare zi?
(Da=4 puncte; Nu=0 puncte)

-Ai avut mari schimbari in pofta de mincare sau greutate?
(Da=1 punct; Nu=0 puncte)

-Nivelul energiei ti-a scazut ; si chiar si cele mai mici actiuni par ca cer un effort marit.
(Da=2 puncte; Nu=0 puncte)

-Simtaminte de neputinta si neajutorare.
(Da=3 puncte; Nu=0 puncte)

-Ai probleme de concentrare si pentru lucrurile mici pe care le faceai fara nici o problema inainte?
(Da 1 punct; Nu=0 puncte)

-Preferi sa stai de unul singur decit sa te amesteci cu cu alti oameni.
(Da=1 punct; Nu=0 puncte)

-Ai un simtamint ca parca nu mai esti aceeasi persoana dinainte…
(Da=1 punct; Nu=0 puncte)

-Orarul tau de somn s-a schimbat, si ori te trezesti prea devreme ori ai probleme sa adormi).
(Da=2 puncte; Nu=0 puncte)

-Ginduri de moarte sau de sinucidere…
(Da=4 puncte; Nu=0 puncte)
· Daca iti trec prin minte ginduri de sinucidere, cheama de urgenta un doctor.

REZULTATE

-De la 0 la 2 puncte: Nu te ingrijora, starea ta nu este asociata cu depresia…

-De la 3 la 6 puncte: Ai raspuns pozitiv la citeva intrebari si asta indica o stare de depresie.

-De la 7 la 22 puncte: Ai raspuns pozitiv la cele mai multe intrebari care verifica existenta unei stari de depresie majora. O consultatie cu un doctor ar fi potrivita.

…………………………………

Textul de mai sus l-am primit zilele trecute intr-un pamflet al companiei unde lucrez. Din nou vreau sa mentionez ca desi toate cele mai de sus sint adevarate, cei care isi pun nadejdea in Christos aduc o dimensiune noua situatiei. Traim zile grele…stresante. Unii si-au pierdut serviciul…altii se ingrijoreaza ca si-l vor pierde…si astea nici nu sint cele mai rele situatii. Poate ca daca as incepe sa scriu toate situatiile existente…n-as termina curind. Cert este ca majoritatea ne simtim stresati.

Biblia spune sa aruncam asupra Lui toate ingrijorarile noastre. Usor de zis…greu de facut. Am realizat ca in vremuri bune am atins un oarecare nivel de viata si acuma daca trebuie sa renunt la el ma stresez. Tot Biblia ne spune ca daca avem ce sa mincam si cu ce sa ne imbracam sa fim multumiti…Cit de departe sintem noi de acest lucru. Sa fim seriosi…au existat vremuri in care am citit ca era interzis sa ii iei haina omului drept zalog pentruca n-ar fi avut cu ce sa se acopere noaptea si Dumnezeu i-a oprit pe evrei sa faca asa ceva…Nu cred ca ne aflam nicicare in situatia respectiva…

Avem unii dintre noi mult prea mult si ne stresam ca nu vrem sa avem un inventar mai mic ci unul mai mare; desi viata s-ar simplifica de multe ori si am fi mai fericiti…dar exista in noi …ok…trebuie sa spun adevarul aici. Imi place sa adun tot felul…sint ca o colectionara care adun toate gunoaiele. Ma pot desparti de ele daca le dau cuiva care are nevoie de ele, dar daca nu…imi place sa le am in hambar…Stiti ce stresant poate fi acest lucru? Sa tii evidenta de tot felul de lucruri si sa le tot muti si sa le stergi de praf si sa le aranjezi? Si eu dau sfaturi…??? Ati inteles ce vreau sa spun? Unii dintre noi n-avem nici un motiv sa ne stresam. Sint insa oameni care n-au ce pune pe masa…nu stiu de unde isi vor lua bucata de piine…sau unde se vor adaposti ei si familiile lor…

Dumnezeu este acela care a promis ca le va purta de grija…dar El se foloseste de oameni…de mine si de tine. Asa ca daca te stresezi ca si mine de multimea lucrurilor nefolositoare la care le tot faci inventarul…eu zic sa ne apucam sa facem ceva cu problema respectiva. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne elibereze de stres in timp ce elibereaza pe altii de depresie. Ca asa face Dumnezeu treaba pe pamint…nimic nu e la intimplare…pe unii ii face fericiti ca dau si pe unii ii bucura ca primesc si voia Lui sa se faca pe acest pamint…si bine ar fi sa se faca prin noi.

In concluzie fratii mei stresati…hai sa cautam pe cei care au depresie…Impreuna vom putea sa cintam mai ceva ca ingerii…”O cintare de marire…”

20 June 2009

CIUPERCI TRUFE...

Carmen Bogdan ne informeaza... (multumesc Carmen)...
.................

Azi am auzit despre ciuperci trufe ca sunt tare cautate si am citit si eu adespre ele si va trimit si voua sa fiti niste persoane informate, sa vedeti si voi ce sunt si de ce sunt asa scumpe.

"Am plans doar de trei ori in viata", spunea marele Gioachino Rossini, "atunci cand prima opera pe care am scris-o s-a dovedit a fi un rateu, atunci cand l-am auzit prima oara pe Paganini cantand la vioara si atunci cand, la un picnic pe vapor, un curcan umplut cu trufe a cazut peste bord".

Rar si rare, Trufele se numara printre cele mai pretentioase alimente de pe fata pamantului. Cresc doar in simbioza cu anumiti copaci - stejari, fagi, plopi si aluni - si doar daca acestia au avut norocul sa prinda radacini pe terenuri bogate in calcar. Dar, chiar si asa, trufele cresc doar in cicluri de 20-30 de ani, dupa care dispar fara urma.

Trufele au aparut in limbajul bucatariei de varf inca din Antichitate. Teofrast considera ca existenta lor este un mister, pentru ca nu se stia cum apar sau de ce dispar. Plutarh le punea nasterea pe seama actiunii conjugate a fulgerelor, caldurii si umiditatii solului. Juvenal spunea ca sunt copii ai tunetului si ploii, iar Cicero le-a denumit copiii pamantului.

Disparute o vreme din orice adnotare istorica, trufele negre, subterane, evitate probabil pentru ca aspectul si locurile unde erau gasite aduceau prea mult a satanism Trufele reapar o data cu mutarea Curtii Papale la Avignon.

Istoricul papal Bartolomeo Platina noteaza in 1481 ca scroafele de Notza sunt inegalabile in descoperirea trufelor, dar ca trebuie sa li se puna botnita pentru a nu strica sau pentru a nu manca pretioasele ciuperci. Pana astazi, la vanatoarea de trufe se intrebuinteaza caini de vanatoare si scroafe. Explicatia este simpla: trufele contin un compus foarte asemanator cu androstenolul, hormonul sexual continut in saliva mistretilor.

Poate ca, inconstient, oamenii au simtit acelasi lucru si, de milenii, slavesc calitatile afrodisiace (inca nedovedite) ale trufelor. Albe, negre si chinezesti...

Pana prin 1780, taranii francezi s-au delectat pe indelete cu trufe. Din nefericire insa, produsul a reajuns in atentia curtilor regale, iar productia infima si cererea exploziva au dus la o crestere pe masura a preturilor. Dupa 1808, cativa cultivatori mai ingeniosi descopera ca pot obtine trufe cultivand ghindele cazute in zona stejarilor care deja produceau trufe. Atacul de filoxera, care a distrus sute de mii de hectare de vita-de-vie franceza la sfarsitul secolului al XIX-lea, precum si daunatorii care au distrus alte zeci de mii de hectare de duzi (crescuti pentru a adaposti viermi de matase) au facut loc pentru culturi extinse de stejar cu trufe.Razboaiele, exodul rural si durata limitata de viata a simbioticelor trufe au facut insa ca productia sa redevina infima dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Astazi se produc trufe negre in Franta (45%), Spania (30%) si Italia (25%). Sporadic, mai apar in Croatia si Slovenia. Se vand de obicei cu 200-600 de euro pe kilogram, in functie de dimensiuni (30-300 de grame, cu atat mai scumpe cu cat sunt mai mari si, in consecinta, mai parfumate). Cele mai faimoase trufe albe provin din jurul orasului piemontez Alba (sic!), in nordul Italiei, dar si din Toscania, Romagna si Marche. Se vand cu 2.000-4.000 de euro pe kilogram.

Trufele chinezesti sunt mai ieftine, mai putin aromate si cu o textura diferita - se mesteca, nu se topesc in gura. Trufele de vara sunt cea mai raspandita varietate, fiind intalnite inclusiv in Europa Centrala, Turcia sau Marea Britanie. Chiar daca sunt gasite intr-un areal mai mare, nu cresc in populatii bogate, pretul ramanand inaccesibil pentru consumatorii de rand - aproximativ 1.100 de euro pe kilogram. Cat despre intrebuintare... Trufele sunt bune la orice, imbogatind totul cu aroma lor suava si inimitabila. Insa cel mai bine este sa fie preparate astfel incat sa nu-si piarda din savoare prin tratamen-tele termice: fie in salate, fie rase deasupra pastelor inecate in unt, in foie-gras, inserate in vanat sau ca um-plutura (caz in care aroma se raspandeste in carne).

Pentru asemenea delicatese s-au platit pana acum destule averi. O trufa alba de 1,2 kilograme s-a vandut, in 2005, cu 95.000 de euro. Recordul nu a rezistat decat un an: in 2006, o trufa de 1,51 de kilogame a fost adjudecata de un mogul din Hong Kong cu 125.000 de euro. Iar cursa continua, cu atat mai apriga cu cat poluarea si defrisarile fac ca trufele sa fie tot mai greu de gasit.

19 June 2009

SCURTA LECTIE DE ISTORIE...

“Crestinatatea a inceput in Palestina ca o partasie; s-a mutat in Grecia si a devenit o folozofie; s-a mutat in Italia si a devenit o institutie; s-a dus in Europa si a devenit o cultura; a venit in America si a devenit o Intreprindere.”
Sam Pascoe

CUM STII DACA ESTI REPUBLICAN SAU DEMOCRAT...


O femeie calatorea cu balonul si deodata realiza ca e pierduta. A scazut altitudinea balonului si a zarit un barbat intr-un vaporas in apa deasupra careia plutea balonul. Asa ca a zbierat la el...
-Hello...Scuza-ma, crezi ca m-ai putea ajuta? I-am promis unui prieten ca o sa ne intilnim peste o ora dar n-am idee unde ma aflu acuma..."
Barbatul a consultat GPS-ul portabil care-l avea cu el si i-a raspuns...
- Esti intr-un balon, aproximativ 30 de feet deasupra nivelului elevatiei pamintului si aproximativ 2, 346 feet deasupra nivelului marii. Te aflii la 31 grade, 14.97 minute latitudine nord si 100 grade, 49.09 minute longitudine vest.
Femeia isi rotii ochii si ii spuse...
- Banuiesc ca esti republican...
- Sint, i-a raspuns omul, dupa ce stii?
- Pai, raspunse "balonista" tot ce mi-ai spus este corect din punct de vedere tehnic. Cu toate astea insa n-am idee ce as putea face cu informatia ta, si inca sint pierduta. Sa fiu sincera...nu prea mi-ai fost de mare ajutor.
Barbatul zimbii si ii raspunse:
- Cred ca tu esti ...democrata!
- Sint!!!...veni replica femeii...dar tu de unde stii?
- Pai...zise el...tu nu stii unde esti sau unde te duci. Te-ai ridicat la inaltimea la care esti cu ajutorul unei cantitati mari de aer fierbinte...Ai facut o promisdiune fara sa ai idee cum ai s-o tii, si acuma vrei ca eu sa-ti rezolv problema. Esti in exact aceeasi pozitie in care erai inainte de a ne intilnii...dar...cumva ai reusit sa gasesti o modalitate sa ma invinuiesti pe mine de situatia in care te aflii!!!

18 June 2009

DEPRESIA...

Depresia a devenit un numitor comun al zilelor noastre. Nu cred ca este familie care sa nu aiba pe cineva care nu sufera de depresie. Periodic , compania la care lucrez ne trimite informatii in legatura cu unele probleme obisnuite ale vietii de fiece zi…si unele informatii sint de ajutor.
Depresia nu vine numai la oamenii care nu cred in Dumnezeu ci o putem intilnii si in Biblie la oameni mari de credinta. Ilie…este unul dintre exemplele cele mai usor de gasit. Dupa o mare victorie din viata lui cind a dovedit credinciosie si statornicie fata de Dumnezeu si cind Dumnezeu ii raspunde rugaciunii intr-un fel miraculos, spectacular chiar…Ilie cade totusi in depresie si fuge de Isabela in munti unde este hranit de corbi. In depresia lui el ar vrea sa moara.
Asa ca…daca ne depresam din cind in cind sa nu ni se para ca e ceva nou…specific secolului nostru ci este ceva vechi si mai degraba specific celor care sint oameni de actiune si care dupa o perioada de succes sufera o perioada de lipsa de energie si alte dereglari chimice si emotionale.
Va dau o lista cu citeva sfaturi ce le-am spicuit din informatia ce mi-au dat-o la lucru. Iata ce spun ei…
………………..
Ca sa te ocupi de cineva care sufera de depresie, prieten sau membru al familiei, pare un lucru peste masura de greu. Dar cu tratament, 85 la 90 din cazuri depresia poate fi invinsa. Tine minte ca trebuie sa continui sa amintesti celor care sint in depresie, ca starea respectiva este doar temporara si ca ceea ce simt ei nu este realitatea ci felul in care ei percep realitatea la momentul respectiv.
- Daca persoana pare ca are ginduri de sinucidere…are nevoie de atentie medicala urgennta.
- Daca persdoana rezista sa primeasca tratament dar nu are ginduri de sinucidere, fii rabdator si suportiv.
- Cauta un doctor pentru cel depresat.
- Cheama doctorul si pregateste o intilnire cu pacientul si fii alaturi de cel depresat pina cind il vezi in cabinetul doctorului.
-Ai grija sa isi ia medicamentele la timp. Incurajeaza persoana sa stea cu tratamentul si mediaza intre el si doctor cu privire la tratament sui vizitele medicale. Adesea cel depresat lasat singur nu va lua nici tratamentul si nu va merge nici la doctor.
Ofera suport in timpul tratamentului si dupa tratament.
-Fi intelegator si nu te lasa batut de situatie…ca daca tu nu lupti pentru ei, cei depresati n-o sa faca nici ei vreun effort.
-Ofera incurajari tot timpul.
-Incurajeaza-l sa vorbeasca si asculta…
-Nu ride si nu trata ca minore simtamintele celor depresati.
-Nu judeca sau nu comenta ca tu stii exact cum se simte persoana.
Ajuta pe cel depresat sa redescopere bucuria vietii…asa, incet.
-Ofera divertisment si compania ta.
-Incurajeaza pe cel depresat sa participe in activitati care i-au placut in trecut
-Fii gentil chiar daca ai fost refuzat, si nu impinge persoana depresata sa se ocupe de mai mult decit poate sa o faca.
…………………..
Astea au fost recomandarile specialistilor obisnuiti. Acuma astept sa imi dati voi din Biblie, din viata de credinta si din experienta alte solutii si sfaturi de a combaye depresia...

17 June 2009

SINT EXACT ACOLO UNDE DUMNEZEU VREA SA FIU.

Am auzit o poveste pe care n-am s-o uit niciodata. Tipul care ne povestea era seful unei companii de securitate si dupa evenimentele de la 9/11, compania lui a invitat pe cei citiva supravietuitori de la o companie cu acelasi profil care a fost decimata in atacul Gemenilor. Si acesti oameni care au supravietuit au fost gazduiti in birourile acestei companii pentru o vreme …

Tipul care ne povestea, mai spusese povestea asta de multe ori dar chiar si asa, vocea ii tremura de emotie. El ne-a spus cum au supravietuit cei citiva oameni care s-au adapostit mai pe urma in biroul lor. Spunea de pilda ca unul dintre barbati a fost tirziu la lucru ca si-a dus baietelul la gradinita si era prima lui zi la gradinita…asa ca a intirziat. Altul a fost tirziu pentruca era rindul lui sa cumpere donuts pentru colegii lui de birou. Numai lucruri marunte… Povestea care l-a intrigat cel mai mult a fost povestea unuia care si-a cumparat pantofi noi si pe cind aproape a ajuns la lucru si-a facut asa niste basici la picioare ca s-a oprit din drum la o farmacie sa-si cumpere niste leucoplast sa-si oblogeasca picioarele…si a intirziat de la lucru.
……………..
Asa ca acuma cind stau in trafic la vreun stop, desi ma grabesc si sint tirziu, sau daca liftul a plecat fara mine, sau daca telefonul suna inainte de a iesi pe usa si trebuie sa ma reintorc sa raspund, am invatat sa nu ma mai infurii. Lucrurile astea mici nu ma mai deranjeaza…ca ma gindesc…ca nu nimic nu este intimplator si ca sint exact acolo unde vrea Dumnezeu sa fiu in acel moment…

DESPRE PRIETENIE

Un prieten este persoana pe care o vrei linga tine cind esti pe moarte; si pe care o vrei cu tine cit esti in viata. Persoana la care in mod spontan ceri ajutor cind esti la nevoie; si care este prima care aude cind ceva minunat ti s-a intimplat. Persoana a carui sfat il ceri cind viata te-a lasat perplex, si a carui felicitari primesti cind ai iesit din perplexitate. Persoana in care ai destula confidenta sa-ti impartasesti secretul…acel secret pe care nimeni altcineva in intreaga lume nu-l stie .

Prietenul este persoana care nu va intra cu bocancii murdari si obraznicie in sufletul tau sa vada daca nu mai ai si alte secrete ascunse pe-acolo ... este persoana pe care te rezemi cind inima te doare, dar care nu se va gindi sa exploateze situatia si sa traga foloase din slabiciunile tale…Prieten este cel care a uitat cite a facut pentru tine cind erai cazut si care iti va oferi umarul din nou sa plingi cind ai sa fi trist. Ai sa te bucuri sa inveti cu el despre viata cind aveti momente bune si o sa verse o lacrima cu tine sau pentru tine cind esti mihnit.

Prieten este cel ai carui ochi surid cind o duci bine si care are durere in voce cind treci prin situatii critice...prieten este cel care are o melodie in vocea lui cind Dumnezeu te binecuvinta... Un prieten adevarat te admira pentru talentele si calitatile tale dar te iubeste in ciuda defectelor ce le ai. Un prieten ride cind faci cite o boacana dar nu te dispretuieste pentru slabiciuni. El va fi intelegator si va stii ca in unele privinte esti limitat, dar nu va lasa ca aceste lipsuri sa distruga portretul tau...va fi mindru de tine cind iti suride soarta dar nu se va rusina de tine cind ai avut un insucces.

Prieten este cel care te ajuta sa ajungi sus fara sa spuna tuturor ca el te-a impins din spate...care va arata satisfactie cind ii faci o favoare, dar nu te va respinge cind il dezamagesti. Un prieten iti va spune adevarul si atunci cind il doare sa o faca si caruia ii vei putea spune adevarul fara ca sa-l poti ofensa. Un prieten iti va putea cere o favoare fara sa riste sa te faca sa crezi ca profita. Un prieten iti intinde o mina de ajutor sa-ti usureze viata fara sa astepte sa fie recompensat ci considerindu-se privilegiat sa poata sa o faca.Un prieten da tot ce poate oridecite ori poate, fara sa tina un record de toate binefacerile sau darurile pe care ti le-a facut. Un prieten te vorbeste de bine cind toti ceilalti te vorbesc de rau...
.............................

Orice om are nevoie in viata lui de cel putin 4 prieteni adevarati
Orice om isi datoreaza lui insusi sa fie prieten la cel putin 4 fiinte umane in cursul vietii lui.
Doamne...ajuta-ne sa putem fi si noi prieteni adevarati...asa cum Tu esti prietenul oricarui suflet care te cauta si te vrea...

CUM SA-TI REDUCI PROBLEMELE...

Lee Ryan Miller
tradus- Rodica Botan

Imi faceam plimbarea mea de dimineata cind masina de gunoi a oprit linga mine, Am crezut ca soferul o sa-mi ceara directii; in schimb mi-a aratat o poza cu un baietel dragut de vreo 5 ani.
-Asta este nepotelul meu, Ieremia, mi-a zis el. Este pe sistemul de life-support (mentine viata) la spitalul din Phoenix.

M-am gindit ca o sa-mi ceara ceva bani ca sa plateasca cheltuielile de spital si mi-am dus mina la portofel. Dar el a vrut altceva...nu banii mei.Mi-a zis...
-Intreb pe toata lumea pe care intilnesc sa se roage pentru el. Te rog, spune si tu o rugaciune pentru nepotul meu...
...................
Si m-am rugat...si problemele mele n-au mai fost atit de grele pe ziua aia...

16 June 2009

TELENTE...

http://www.youtube.com/watch?v=t3bW9P5Z6sI&NR=1
Violin Solo by Multi-Talented 4 Years Old Kid

http://www.youtube.com/watch?v=oLWjvKvZYdg&NR=1
11 year old violin virtuoso plays Paganini

http://www.youtube.com/watch?v=FrvK75jGdjE&feature=related
3 years old violinist

http://www.youtube.com/watch?v=qsJO4gWYGH0&feature=related
7 Year Old Fiddler Laura Watson Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=vUx4t4W4eVY&feature=fvw
The Next Mozart? 6-Year Old Piano Prodigy Wows All

http://www.youtube.com/watch?v=s7ILP7bbd-g&feature=related
5-Yr-Old Violinist Vivaldi Concerto No. 1 Spring

http://www.youtube.com/watch?v=Lx2MmGBwj3c&feature=related
Konzert In D Major (Adelaide-Konzert)

http://www.youtube.com/watch?v=dforeLoiM6I&feature=related
Semi Hong, 7-year old playing violin with the Sinfonietta 1/3.
http://www.youtube.com/watch?v=aUDwLv7biKY&feature=related
Bjargey Birgisdottir plays Minuet, L. Boccherini

15 June 2009

PRIN OCHII DRAGOSTEI...

O bunica si nepotica ei care avea o fata pistruiata, si-au petrecut o zi la gradina zoologica. Copii asteptau la coada ca sa-si aiba fata pictata de un artist local, care le facea mustati si pete de tigru pe fata…
-Tu ai asa de multi pistrui…nu mai este loc de pictat pe fata ta, zise un pici.
Rusinata de cele ce i se spusesera, fetita si-a lasat capul in jos necajita. Bunica ei a ingenunchiat linga ea si i-a spus…
-Nu crede o vorba ce-ti spune copilul ala rau…mie imi plac la nebunie pistruii tai.
-Mi-e nu!...a raspuns nepoata ei.
-Eu, cind am fost asa mica ca si tine, am vrut asa de mult sa am pistrui…mai zise bunica mingiindu-i fata. Pistruii sint frumosi!
Fetita ridica privirile si incepu sa zimbeasca printre lacrimi…
-Chiar?
-Chiar! Ii raspunse bunica cu o voce ferma…si continua…
-Spune-mi mie ceva ce e mai frumos decit pistruii!?
Fetita isi lasa privirile sa se odihneasca multumite pe fata zimbitoare a bunicii si ii raspunse cu gingasie…
-Ridurile…bunico!

TRIMITETI FII IN ISRAEL...

By LMMyers
Tradus R.Botan
Un tata evreu a fost ingrijorat despre fiul sau care mai avea un an pina la Bar Mitzvah, dar inca nu dobindise cunostiinte suficiente in credinta lui . Ca sa remedieze situatia isi trimise fiul in Israel sa experimenteze viata de evreu. Dupa un an tinarul s-a reintors acasa.
-Tata , iti multumesc ca m-ai trimis in tara Parintilor nostrii, spuse fiul. A fost atit de minunat si m-am luminat in asa de multe lucruri…dar, trebuie sa-ti marturisesc ca in timp ce eram in Israel, m-am convertit la crestinism.
-Oy vey…zise tatal…oare ce-am facut!!! Asa ca precum era traditia patriarhilor, s-a dus la prietenul lui sa-i ceara sfatul.
-Mi-e de mirare ca vii la mine…zise prietenul sau, ca si eu mi-am trimis fiul in Israel si …si fiul meu s-a reintors crestin.
Asa ca, dupa cum dicta traditia patriarhilor…s-au dus amindoi la Rabbi sa-i ceara sfatul…
-Nu-mi vine sa cred ca si voi aveti aceeasi problema ca si mine, le zise el. Ca si eu mi-am trimis copilul in Israel si s-a intors crestin. Ce s-a intimplat oare cu copii nostrii? Fratii mei…trebuie sa aducem problema asta in fata Domnului, mai spuse Rabbi.
Au cazut toti cu fata la pamint si s-au vaietat si si-au golit inimile in fata Celui Preainalt. Si in timp ce se rugau, norii de de-asupra lor s-au despartit si din cer s-a auzit vocea Celui Preainalt…
-Ma minunez de ce-ati venit la mine cu o asemenea intrebare. Si Eu mi-am trimis Fiul in Israel...

14 June 2009

ALEGE OUALE - ROMANIA

Lia are un articol care sa va explice ceva important despre ouale pe care le cumparati in Romania. Cum ouale sint un produs important in alimentatie cred ca articolul va va fi folositor in a alege hrana potrivita pentru familiile dumneavoastra. Iata linkul...

http://lialorena.blogspot.com/

CONCURSUL LITERAR AL LUI MARIANA A LUAT SFIRSIT!!!

Dragă Rodica, în sfârşit am rezultatele la concurs! http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/rezultate-concurs-literar.html

13 June 2009

APA ARE MEMORIE...

http://video. google.com/ videoplay? docid=-293334902 1550318008&hl=ro

BIBLIA FAMILIEI...

Fratele Higgin a taiat o scindura si a facut un raft unde sa puna Biblia familiei…sa stea departe de degetele unse si lipicioase ale copiilor ca sa nu-i strice paginile delicate.
I-a atentionat pe copii din vreme, ca nu cumva sa o atinga si astfel a stat Biblia linistita pe raft in tot timpul cit tribul de copii neastimparati ai familiei Higgins au crescut si pina au fost mari si au devenit adulti si au parasit casa parinteasca.

Vecinii lor, familia Miggins au facut si ei un raft special pentru Biblie. Ei insa si-au anuntat copii si le-au spus…”Veniti incoace”, le-a zis el si “ cautati dupa ajutor oridecite ori aveti nevoie “. Biblia lui este acum veche si zdrentarita si cu marginile roase si cu unele pagini care au fost mai cautate rupte ca abia se mai tin deolalta…sint locurile unde copii lui au cautat cu degetele unse si murdare uneori ca sa citeasca …Dar am auzit ca tribul lui Miggins au ajuns sa care fiecare dintre ei o Biblie in memorie…
Autor necunoscut.

12 June 2009

TOMA NECREDINCIOSUL...

La o sedinta de lucru unul dintre cei mai bogati membrii ai adunarii s-a ridicat sa le spuna celorlalti ceva din viata lui de credinta. “Sint milionar”…incepu el…”si ii datorez Lui Dumnezeu toate binecuvintarile si bogatiile din viata mea. Imi aduc foarte bine aminte acel moment de inceput din viata mea de credinta. Numai ce cistigasem prin munca grea primul meu dolar si m-am dus in seara aia la adunare. Vorbitorul era un misionar care ne-a povestit despre lucrarea care o face. Am stiut ca am un singur dolar in buzunar dar am inteles ca trebuie sa-l dau Domnului . Cred ca Dumnezeu a binecuvintat decizia mea de atunci si de aceea am ajuns un om asa de bogat.”

Dupa ce a sfirsit ce avea de spus, s-a uitat in jur sa culeaga admiratia celor ce-l ascultasera si apoi se indrepta cu mare importanta catre scaunul lui. Dar in timp ce se aseza, o babuta care statea pe scaunul vecin, se apleca si ii spuse…” Te cred maica…dar eu sint ca Toma necredinciosul…vreau sa mai repeti gestul inc-o data…”

11 June 2009

PARUL LUNG SI...MERSUL PE JOS...

Un tinar si-a primit recent permisul de conducere. Il intreba pe tatal sau, care era pastor, daca ar putea sa discute despre masina si cind poate si el s-o foloseasca. Tatal il duse in biroul lui si ii spuse…

-Fiule, uite fac cu tine o intelegere. Iti ridici notele la scoala un pic, mai studiezi un pic Biblia, si iti tai parul si apoi mai vorbim. Dupa o luna baiatul se prezinta din nou la tatal si il intreaba daca ar putea discuta despre folosinta masinii. Tatal il duce din nou in biroul lui, ii arata un scaun si ii spune…

-Fiule…trebuie sa recunosc ca sint foarte mindru de felul cum ti-ai ridicat notele la scoala. Si cu multa diligenta am vazut ca studiezi si Biblia; ce ne facem insa cu parul…ca vad ca inca nu ti-I l-ai taiat.
Tinarul se gindi un moment dupa care raspunse…

-Tata, m-am gindit mult daca sa-mi tai sau nu parul…dar stii am citit in Biblie ca Samson a avut parul lung, Moise a avut parul lung, Noe a avut parul lung si chiar si Domnul Isus a avut parul lung…
Fara sa ezite un moment , tatal ii raspunse...

- E foarte adevarat ...tot atit de adevarat cit faptul ca nu-mi amintesc ca niciunul dintre ei sa fii mers nicaieri cu vreo masina…ci …numai pe jos!!!

SCRISOARE DE MULTUMIRE...

Un baietel, care isi dorea 100 de dolari pentru ceva important pentru el, s-a rugat timp de 2 saptamini sa primeasca acesti bani, dar nimic nu se intimpla. Atunci decise sa ii scrie lui Dumnezeu o scrisoare si sa-I ceara acesti bani. Cind cei de la posta au primit scrisoarea adresata lui Dumnezeu, USA…au decis sa trimita scrisoarea Presedintelui. Presedintele primii scrisoarea si fu impresionat si amuzat de acest copil dar ii spuse secretarei lui sa-i trimita numai 5 dolari. S-a gindit el ca pentru un copil, 5 dolari ar trebui sa fie suficient.

Baietelul primii banii si imediat se puse sa scrie inapoi lui Dumnezeu o scrisoare de multumire. Iata ce ii scrise…”Draga Doamne, iti multumesc mult ca mi-ai trimis acesti bani. Am observat insa ca ai trimis banii prin Washington DC. Asta explica de ce au ajuns la mine numai 5 dolari. Ticalosii aia mi-au luat 95 de dolari in taxe…”

OBITUARY

OBITUARY…
Biserica noastra va anunta cu regret trecerea din viata a fratelui “Altcineva”, cel mai valoros membru al comunitatii noastre. Lipsa lui din mijlocul nostru creaza un gol care cu greu va putea fi umplut. El a fost membru al bisericii noastre de foarte multi ani si in toti acesti ani a participat intens la toate activitatile promovate de noi, chiar mai mult decit oricare dintre ceilalti membrii ai bisericii.

De fapt, oriunde era ceva de facut: o scoala duminicala, vreo corvoada oarecare de facut, o intilnire mai putin placuta, o treaba mai putin selecta, numele Altcineva era totdeauna pe lista.

“Lasa-l pe Altcineva sa faca!!!” era fraza preferata pe buzele tuturor. Cind o nevoie aparea, aceasta persoana minunata care era inspiratia noastra a tuturor avea destule calificative, destul timp si energie ca sa participe. Altcineva avea rabdare si intelepciune si putea sa lucreze cu oricare dintre grupuri care avea nevoie de ajutor. Altcineva era persoana cea mai disponibila din biserica noastra, mai ales cind aveam o nevoie financiara…cu totii ne indreptam privirile spre Altcineva ca sa finanteze proiectele noastre.

Altcineva a fost o persoana minunata si parca supranaturala. Daca e sa marturisim adevarul…asteptarile noastre erau totdeauna mai mari decit s-ar fi cuvenit sa fie pentru o persoana obisnuita.

Astazi…Altcineva nu mai este printre noi. Ne uitam unul la altul nedumeriti si nu stim ce-o sa facem fara el. Altcineva ne-a lasat un exemplu minunat, un exemplu de urmat…cine o sa fie primul care sa ii ia exemplu?

Dragii mei, daca va cere cineva ajutor…amintiti-va ca nu-l mai puteti recomanda pe Altcineva…Poate ca Cineva …se va hotari sa ii ia locul!

DROJDIA DE BERE SI APLICATIILE EI

(Informatia primita de la Virginia Brasov - Multumesc)

DROJDIA DE BERE O ALTA INFORMATIE BUNA PENTRU SANATATE

Era in iarna anului 1898, intr-o seara friguroasa de februarie, cand inginerul german Wolfgang Schulze a ramas mult dupa lasarea intunericului in laboratoarele fabricii de bere in care lucra.Cand si-a terminat munca, a stins lumina de la biroul sau, apoi a pasit prin intuneric spre iesire, cand, deodata, a vazut un fenomen uluitor: vasele in care se afla drojdia de bere iradiau o lumina fluorescenta.

A fost ca un semn: din momentul acela, inginerul german a inceput sa studieze fara incetare ceea ce era considerat un simplu reziduu - drojdia. Surprizele nu au intarziat sa apara. La scurta vreme, Schulze a descoperit ca substanta aceea pastoasa si maronie avea o multime de insusiri legate de sanatate: aplicata pe piele, drojdia de bere vindeca foarte rapid ranile, iar administrata intern scurta convalescenta dupa diferite boli. Chiar si animalele slabite se inzdraveneau ca prin farmec atunci cand erau tratate cu ea. Incurajat de aceste rezultate, inginerul si-a tratat cu drojdie si sotia bolnava de cancer si - minune! - boala nu a mai progresat.

Din nefericire, la vremea aceea era probabil mult prea devreme pentru asemenea descoperiri, asa ca observatiile si cercetarile lui Schulze au fost trecute sub tacere de catre comunitatea medicala, pentru ca apoi sa cada in uitare. Abia pe la mijlocul secolului al Xx-lea, cercetarile inginerului german aveau sa fie luate in serios de catre medici si biochimisti, un demers care a revolutionat stiinta in general si medicina in special.

Ce este drojdia de bere?Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu).

Sute de studii facute in ultimele decenii arata faptul ca substantele secretate de drojdia de bere joaca un rol esential in intretinerea sanatatii si in vindecarea unor boli, de la cele mai usoare la cele mai grave.Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp.

Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei.
Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice.
Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina
B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres.
Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului.
Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic.
In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. Numai din aceasta scurta enumerare si ne putem da seama de extraordinarele aplicatii terapeutice ale drojdiei de bere. Insa, inainte de a le cunoaste, va trebui sa aflam cate ceva despre modul de administrare a acesteia.

Cum se administreaza drojdia de bereDrojdia proaspataEste vorba de aparent banalul ingredient pentru cresterea aluatului, care se vinde in magazinele alimentare la calup, avand o culoare bruna si un miros de... bere.

Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana cand se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.

Drojdia uscata
O gasim ambalata sub forma de pliculete, fiind in ultima vreme preferata de catre comercianti in fata drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat si are un termen de valabilitate mai scurt. Inainte de a administra drojdia uscata, asigurati-va ca nu este aditivata sintetic, caz in care nu este recomandata in tratament.. Este mai putin activa din punct de vedere terapeutic, dar in lipsa celei proaspete, poate fi folosita si ea cu succes.

Mod de administrare: in jumatate de litru de suc de morcovi (obtinut casnic cu ajutorul storcatorului electric) se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize.

Tabletele de drojdieLe gasim in farmacii si in magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, conditionate sub forma de comprimate.. Sunt de regula foarte eficiente in terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu. Se administreaza conform prospectului.O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinala), urmate de o saptamana de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

Drojdia de bere in prevenirea bolilor
La copii:administrarea de drojdie de bere este foarte importanta pentru stimularea proceselor de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), pentru dezvoltarea psihica si mentala armonioasa. Mai ales copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare sau cu un grad ridicat de nervozitate ar trebui sa consume drojdie de bere. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este, de regula, o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedicand aparitia unor fenomene neplacute la nivel fizic, cum ar: maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor puternice de acnee, hirsutismul la fete.

De asemenea, curele cu drojdie de bere (se administreaza in aceleasi doze ca la adulti) de 10 zile pe luna ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.La adulti: acest produs natural este un excelent sustinator de efort, care ajuta la imbunatatirea performantelor fizice si intelectuale.

Un alt element important este faptul ca drojdia de bere este un excelent remediu antistres, diminuand efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este un excelent medicament pentru prelungirea tineretii biologice. La schimbarea anotimpurilor este utila o cura de 3 saptamani cu acest produs natural, care impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.

Drojdia de bere in tratamentul bolilor

Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului) - se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat in minerale si vitamine, dar care si ajuta la metabolizarea corecta a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul ca administrarea de drojdie de bere stimuleaza producerea de catre organism a elementelor figurate ale sangelui, ceea ce deschide noi perspective in tratarea anemiei, dar si a tulburarilor de coagulare, precum si a altor boli ale sangelui.

Hepatita virala A, B si C - doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul in care organismul uman se apara in fata infectiilor cu virusuri hepatice. El a observat in studiile pe animale de laborator ca rezistenta in fata acestor virusuri creste foarte mult atunci cand se administreaza drojdie de bere. "De vina" pentru aceasta imunitate sporita sunt niste compusi pe baza de seleniu, care ajuta activitatea unor celule ale sistemului imunitar.

Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie.

Supragreutate, obezitate - studii americane arata ca tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate. Aceasta remarcabila proprietate se datoreaza cromului continut din belsug de drojdia de bere, oligoelement important si intr-o alta maladie in care acelasi remediu ajuta foarte mult, si anume diabetul.

Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune reintineritoare, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile psihice generate de stres.

Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general - se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Acneea - se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Precautii la tratamentul cu drojdie
Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea interna a drojdiei de bere poate da o usoara balonare, caz in care se va administra un carminativ usor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi.

Drojdia de bere si cancerul
Studiile facute in Occident, mai ales in Germania , au aratat fara dubiu ca asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila in tratamentul bolilor tumorale maligne. Mai mult, daca armurariul (prezentat in numarul trecut al revistei) era un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Iata mai multe elemente in acest sens:

Iradierea are mai putine efecte adverse atunci cand este asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 lingurite pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din Munchen, care a studiat vreme de 15 ani evolutia bolnavilor de cancer, carora li s-a administrat acest produs. La pacientii tratati prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sanatate mult mai buna fata de pacientii tratati numai prin iradieri.

Drojdia de bere stimuleaza apetitul, ajuta somnul si peristaltismul intestinal. De asemenea, protejeaza mucoasele - aspect important, mai ales in cancerul de gat si esofag. Efectele negative ale radioterapiei sunt indepartate si in ceea ce priveste manifestarile externe: formarea de ragade cu infectii, deformarea unghiilor si inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii.

Profesorul doctor Ries, de la Bayerische Krebsgesellschaft (Asociatia Oncologica Bavareza), a stabilit, in urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la Munchen , ca "Afectarea datorata iradierii a scazut in proportie considerabila, inflamatiile au disparut, la fel si atrofiile pielii, care au fost inlocuite de epiteliu normal.

Pana astazi nici una dintre metodele clasice de tratament nu a dat astfel de rezultate benefice ca administrarea de drojdie de bere". Asociatia Oncologica Bavareza mentioneaza in scris, pentru suferinzii de cancer, recomandarea de a utiliza drojdia de bere impotriva acestei boli.

Efectele directe ale tratamentului cu drojdie in boala canceroasa sunt in curs de cercetare, existand indicii serioase ca in cazul majoritatii formelor de cancer, consumul de drojdie de bere determina stagnarea si apoi remisia formatiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk observa la animalele de experienta tratate cu drojdie de bere faptul ca, in mai putin de trei luni, cancerul de prostata, de piele sau al ficatului era oprit de ingerarea zilnica a acestui produs natural.

Primita pe e-mail de la Sefan Miu"

10 June 2009

JIHAD...

Pentru cei ce inteleg engleza...

http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/

BRUTUS...CIINELE EROU!!!

Ciinele de mai sus este Brutus, un ciine care serveste in armata la McChord. E un ciine urias, jumatate Boxer si jumatate British Bull Mastiff, cu greutatea de 200 de pounds. Cel care il minuieste i-a facut aceasta poza. Brutus alearga spre mine pentruca stie ca am ceva oase de lapte pentru el, asa ca deja saliveaza. A trebuit sa ma ascund dupa un pom ca mi-erea teama ca nu se poate oprii si o sa ma darime.


Brutus a primit Congressional Medal Of Honor anul trecut in timp ce isi facea stagiul in Iraq. Soldatul care il minuia si inca citiva soldati au fost luati ostateci de catre insurgents. Brutus si soldatul care il minuieste pot comunica prin semne, asa ca soldatul i-a facut semn sa plece de acolo dar sa se reintoarca sa-l gaseasca. Iraqienii nu au bagat ciinele in seama. Brutus s-a conformat si a plecat doar sa se reintoarca mai tirziu , si fara sa faca multa galagie s-a luptat cu un Iraqian de paza la o intrare si cu un altul la alta intrare. Apoi s-a aruncat cu toata puterea in mod repetat in usa care-l despartea de soldatul lui-stapinul lui. Soldatii au fost pusi intr-o magazie veche…si ciinele a deschis usa. S-a dus apoi si l-a dezlegat pe soldatul lui si asa au scapat acea grupa de soldati.


El este primul ciine care a primit aceasta onoare. Daca stie ca esti ok si nu esti in primejdie se poarta ca un ciine mare si nataflet si vrea sa ti se puna in poala…ba mai mult, se impaca bine si cu pisicile.
……………………………………



Daca ai un ciine pe linga casa, aminteste-ti ca ei nu pot sa faca multe lucruri pentru ei si depind de tine pentru calitatea vietii lor.


Iata 10 reguli pentru cei care au si iubesc ciini…spuse parca chiar de ei insisi:


1.Viata unui ciine este de obicei de 10-15 ani. Separarea de tine este dureroasa.

2.Da-mi timp sa inteleg ce vrei de la mine.

3.Pune-ti increderea in mine. Asta este important pentru mine.

4.Nu fi suparat pe mine pentru un timp prea indelungat si nu ma inchide undeva ca sa ma pedepsesti. Tu ai lucrul tau, prieteni si distractie…eu te am numai pe tine.

5.Vorbeste cu mine. Chiar daca nu iti inteleg cuvintele inteleg ca vorbesti cu mine.

6. Nu uita ca nu uit niciodata cum ma tratezi.

7.Inainte de a ma lovi, aminteste-ti ca si eu te pot face sa suferi dar aleg sa nu te musc…

8. Inainte de a ma certa ca sint lenes si nu cooperez, intreaba-te daca nu cumva am si eu o problema. Poate nu ma hranesti suficient sau potrivit cu nevoile mele, poate am stat in soare prea mult, sau inima mea poate este prea slaba si batrina…

9. Te rog ai de grija de mine cind am sa imbatrinesc…ca si tu ai sa imbatrinesti.

10. Pe ultimul si cel mai dificil drum, te rog sa vi cu mine. Sa nu spui ca nu poti sa te uiti la mine cind am sa mor. Nu ma pedepsi sa ma duc singur la moarte, pentruca pentru mne va fi mai usor daca si tu esti acolo…ca eu te iubesc!!!

VREI SA UITI DE NECAZURI? INCALTA-TE CU O PERECHE DE PANTOFI CARE TE JENEAZA...

NEDREPTATEA...

Sint multe simtaminte cu care ne luptam in fiecare zi. Nu de mult am scris despre minie, si n-am scris eu ca sint mare filozof, dar as vrea sa am control asupra a ceea ce simt, asupra comportamentului meu; si am gasit o carte care se ocupa de minie dintr-un punct de vedere Biblic. De urit n-am urit pe nimeni niciodata. Am urit insa unele lucruri ...e drept; dar n-am urit oamenii. Dar chiar si asa, urind doar unele lucruri, ura pare un sentiment foarte puternic si uneori periculos. Poate tot atit de puternic ca dragostea sau poate chiar mai puternic? Cine stie.

Unii cred ca ura este opusul dragostei. Altii cred ca indiferenta este opusul dragostei. Eu cred ca indiferenta este opusul si al urii si al dragostei. Dar ce am scris pina acuma este doar introducerea la subiectul ce ma preocupa de vreo doua zile incoace.

V-am mai spus ca petrec zilnic aproape doua ore la volan. Timp suficient sa disec pe indelete fiecare gind…fiecare simtamint. Am realizat astazi ca am o doza de anxiety pe care o car cu mine de ani de zile…si ea se produce cind unele ginduri ma viziteaza…ma muncesc…ma framinta…ma obsedeaza chiar.

Nedreptatea…ea este unul din simtamintele care mi-a furat multe momente frumoase, mi-a tulburat de multe ori pacea si continua sa o faca. Parca este un lucru nevinovat…eu sint inocenta…doar e vina altora care mi-au facut o nedreptate, nu?

Inca n-am citit nimic in domeniul asta dar sint sigura ca cineva a exploatat subiectul. Dar m-am tot gindit de una singura…in afara de Domnul Isus, caruia I s-au facut atitea nedreptati…cine altcineva din Biblie a mai trecut prin situatii de nedreptate? Pe drum azi dimineata mi-am amintit de Iov, si de cererea facuta de satana ca sa-l treaca prin incercari. Toate lucrurile care i s-au intimplat lui Iov au fost nedrepte…Nevasta lui i-a spus "blestema pe Dumnezeu si mori". Dar Iov a avut mai multa rabdare…L-a intrebat pe Dumnezeu despre starea de lucruri din viata lui. La un moment dat se analizeaza singur si spune…"daca am facut cuiva o nedreptate" si incearca sa isi aminteasca... si spune ca se va duce inapoi si e gata sa repare orice nedreptate ar fi facut.

Adineauri cind am inceput sa scriu mi-am amintit de David. Copil fiind este luat de la oile tatalui sau si pus in slujba lui Saul care incearca in nenumarate rinduri sa-l omoare…din gelozie. Si David i-a facut numai bine…Nu-i asta nedreptate? David are sansa sa repare nedreptatea la un moment dat cind Dumnezeu i-l da pe Saul pe mina lui. David taie doar din haina imparatului oo bucata ca sa i-o arate si sa-I spuna imparatului…"uite, Dumnezeu mi te-a dat pe mina"…dar nu se atinge de viata lui.

Iosif…in afara faptului ca si-a marturisit visele lui fratilor si parintilor lui…nu face bietul de el nici un rau nimanui. Si totusi este nedrereptatit, vindut ca sclav, apoi pus din nou pe nedrept in inchisoare…nu o zi…nu un an…si intreaga lui tinerete…Cata de poti sa intelegi caile lui Dumnezeu; si de ce lasa asemenea lucruri sa se intimple...

Biblia ne spune ca vom fi nedreptatiti. De cine? Oare mai punem intrebari? Chiar daca ochii nostrii sint atintiti pe unele persoane care ne nedreptatesc, in realitate este diavolul si lucrarea lui. Citeodata imi vine asa sa strig…"oameni buni…nu-i adevarat; nu sinteti drepti…de ce va purtati asa?"
Dar imaginati-va acuma pe Domnul Isus si acuzatiile care I s-au adus. Si ce zice El?... "N-a deschis gura". Iov…ii spune sotiei lui sa taca ca nu stie ce vorbeste. David, se imprieteneste cu fiul dusmanului sau. Si de Iosif nu ni se spune ca s-a vaicarit de nedreptatea lui…ci dimpotriva, cu intelepciune le spune fratilor lui.."Domnul m-a trimis aici pentru un timp ca acesta"…

Oh…dar greu este sa treci peste o nedreptate. Nedreptatea cere rezolvare. Este un lucru neterminat…si pare la un moment dat ca asa o sa ramina pentru totdeauna. Avem in noi un cintar cu care cintarim. Uneori insa nu cintarim drept. Nu avem toate elementele sa cintarim, pentruca este unul singur care are adevarul intreg…si numai El poate face dreptate. De aceea Biblia spune ca "razbunarea este a Domnului". E posibil ca sentimentul nostru de nedreptatiti sa fie neintemeiat. Ne lipseste acel element care ar inlatura confuzia…ar pune lucrurile in adevarata perspectiva…

Noi insa vrem sa ne facem singuri dreptate...Numai ca de cite ori ti-o faci singur nu ajuta la nimic si nu da nici o satisfactie. E ca si cind iti cinti un imn tie personal si toate notele sint false…

Biblia spune ca in lume vom avea necazuri." El n-a promis doar cerul senin, Nici flori pe cale fara pelin." Sa lasi ca Dumnezeu sa-ti rezolve problemele este cel mai intelept lucru…dar cere rabdare, credinta…si ascultare…; multa, multa ascultare...

09 June 2009

INTELEPCIUNEA PERILOR ALBI...

Iata un citat din partea unui angajat la guvern care a fost martor la un dialog intre o femeie in virsta si un activist care protesta impotriva razboiului, in fata statiei de Metro in DC.
………………….
Activistii protestau pe platforma trenului dind calatorilor pamflete in care spuneau ca America este diabolica. Eu am refuzat pamfletul ce mi l-au dat.

O femeie mai in virsta care era in spatele meu se cobora cu greutate din metrou ...O tinara de vreo 20 de ani dintre activistii care protestau i-a intins si ei un pamflet pe care femeia l-a refuzat politicos. Activista insa isi puse miinile pe umerii batrinei, o imobiliza si cu un gest de prefacuta prietenie si cu o voce suava ii spuse…
-” Doamna…nu-ti pasa de copii din Iraq?”
Batrinica se uita tinta in ochii ei si ii raspunse…

-”Draga mea, tatal meu a murit in Franta in timpul celui de-al doilea razboi mondial, mi-am pierdut sotul in Coreea si un fiu in Vietnam. Toti trei au murit ca tu sa ai dreptul sa stai aici si sa-ti vorbesti tara de rau. Daca mai pui odata mina pe mine, am sa gasesc un loc potrivit si privat unde sa-mi vir umbreala asta…si am s-o si deschid…”

PETITIE PENTRU IERUSALIM...

O petitie importanta pentru mentinerea Ierusalimului sub suveranitatea Israelului. Cei interesati sint rugati sa o semneze. Linkul e mai jos.

I just signed an important online petition that calls for maintaining a united Jerusalem under Israeli sovereignty. I thought you'd be interested in the issue, and consider signing yourself.
You can find the petition at:

http://www.onejerusalem.org/

PRIMUL POET !!!

Mai jos veti gasi o gluma cu titlul "Cine a creat Haosul". Ionatan, care este un poet crestin, contemporan (cautati-l acasa la el...aici...http://ionatan.wordpress.com/ ) a citit gluma si a gasit-o...neadevarata. Trebuie sa va spun ca gindul lui m-a inveselit si mi-a dat o perspectiva noua ..." Dumnezeu este POET". Cum sa nu!!! El este primul care a folosit Cuvintul, nu?
.............................

ionatan has left a new comment on your post "CINE A CREAT HAOSUL?": Politicianul greşeşte! Pentru a crea ceva, e nevoie să înţelegi,mai întâi, din ce este alcătuit acel ceva... Conform Scripturii, totul a fost creat din Cuvânt. Aşadar, Dumnezeu este POET! Numai un poet îşi poate înţelege cu adevarat propria creaţie! :)

08 June 2009

POSTUL!!!


Am avut ocazia sa cunosc pe cineva care a practicat postul si rugaciunea cu succes. Bunica mea tinea post foarte des; pentru ea si pentru noi. Adeseori cind ma vedea suparata ma intreba ce probleme am si la despartire venea promisiunea." Am sa ma rog si am sa postesc pentru tine". Promisiunile ei erau…scumpe ca aurul si viata noastra a fost totdeauna mai buna pentruca ea a postit si s-a rugat pentru noi.
Pe vremea aia nu prea posteam…ca postea buna pentru mine. De 11 ani insa ea s-a dus…si a venit rindul nostru sa postim. Fiica mea mi-a trimis un link de dimineata ; un link despre post. L-am tradus pentru noi toti. Sint absolut sigura ca si altii au probleme nu numai noi. Incercati si vedeti ce bun este Domnul. El iubeste o inima zdrobita, iubeste pe pacatos si nu dispretuieste pe nimeni care vine la El.
Rugaciunea este un lucru simplu…o discutie cu Tatal Ceresc care doreste sa-ti fie prieten, care a facut totul ca sa stii ca te iubeste. Daca aveti si voi probleme ca si mine …cautati rezolvarea acolo unde se gaseste; nu la oameni care sint si ei neputinciosi, ci la Dumnezeu care stie, vrea si poate.
…Iata articolul tradus mai jos.
…………………………………………..
Ce este postul ? Ce reprezinta postul unui credincios?
Din punct de vedere Biblic, postul inseamna abstinenta de la mincare si bautura, somn sau sex si o orientare totala pentru o perioada de timp pentru crestere spirituala. In mod specific noi ne umilim sau ne lipsim de ceva din ceea ce este un beneficiu pentru trupul nostru, ca sa ne ocupam de spiritul nostru si sa ne adincim mai mult in viata noastra de rugaciune.
Postul crestin - ne apropie mai mult de Dumnezeu. Postul nu este un fel de "lucrare" care a fost poruncita de Christos sau ceruta de Scriptura. Cu toate astea nu inseamna ca postul nu este recomandat ca parte din cresterea spirituala. In Faptele Apostolilor citim despre credinciosi care au tinut post inainte de a lua decizii importante in viata lor (Fapte 13:4; si 14:23). Postul si rugaciunea sint adesea grupate impreuna (Luca 2:37:5:33). Prea adesea postul este inteles doar ca o abtinere de la mincare. Scopul postului este insa sa ne luam ochii de la lucrurile acestei lumi si sa ii atintim asupra Lui Dumnezeu. Postul este felul in care demonstram Lui Dumnezeu si chiar noua insine ca sintem seriosi in relatia noastra cu El. Desi in Scriptura postul se refera totdeauna la mincare, sint si alte feluri de a postii. Cind renunti temporar la unele placeri trupesti ca sa te concentrezi in lucrurile placute Lui Dumnezeu, poate fi considerat post. (1 Corinteni 7:1-5). Postul ar trebui limitat la o perioada de timp, in special cind postul este o abstinenta de la mincare.. Perioade prea lungi de abstinenta pot fi daunatoare sanatatii corpului. Practicarea postului nu trebuie facuta ca sa pedepseasca trupul ci sa ne concentram asupra sufletului si sa ne apropiem de Dumnezeu.
Postul nu trebuie folosit ca o metoda de a tine dieta. Postul nu trebuie sa serveasca ca scop …ca sa slabim. Da, toata lumea poate sa tina post. Unii poate nu pot sa se abtina de la mincare (diabeticii in soecial), dar toata lumea ar putea sa renunte temporar la ceva ca sa isi regleze relatia cu Dumnezeu, sa se poata apropia de Dumnezeu. Chiar si numai tinind televizorul stins o vreme poate fi un post de efect.
Este o idee excelenta pentru credinciosi sa posteasca din cind in cind. Postul nu este obligatoriu dar este foarte recomandat. Matei 6:16-18) ne spune cum sa postim. "Cind postiti, sa nu va luati o infatisare posomorita, ca fatarnicii, cari isi slutesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat va spun, ca si-au luat rasplata. Ci tu cind postesti, unge-ti capul si spala-ti fata ca sa te arati ca postesti nu oamenilor, ci Tatalui tau care este in ascuns; si Tatal tau care vede in ascuns, iti va rasplati."
Postul credinciosilor - un stil de viata ca servitor.
Postul crestin este chiar mai mult decit abtinerea se la mincare sau alte lucruri folositoare sau placute trupului. - este o viata de sacrificiu traita pentru Dumnezeu. In Isaia 58 invatam ce insemna un post adevarat. Nu un act unic de umilinta si renuntare in fata Lui Dumnezeu ci o viata de slujire pentru altii. Cum ne spune Isaia, postul incurajeaza umilinta, slabeste lanturile nedreptatii, desface haturile robiei, elibereaza pe cei robiti, hraneste pe cei flaminzi, se ocupa de saraci, si imbraca pe cei goi. Conceptul postului nu este un lucru de o zi este o viata traita cu Dumnezeu pentru beneficiul altora.
"Atunci lumina ta va rasarica zorile,si vindecarea ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte, si slava Domnului te va insoti. Atunci tu vei chema si Domnul va raspunde, vei striga, si El va zice "Iata-ma"!" (Isaia 58:8-9).
Extras si tradus din articolul de mai jos...
http://www.allaboutgod.com/christian-fasting.htm