11 September 2009

INTERNETUL SI FAMILIA...

Una din problemele generatiilor de copii si adolescenti din zilele noastre este folosirea internetului. Am gasit un articol interesant scris de Jonathan Falwell. Iata ce spune el:

“In editiile recente ale acestei columne am incurajat cititorii, in special parintii crestini, sa-si daruiasca viata in slujba lui Christos, sacrificindse pe ei insisi, sa-si daruiasca cu bucurie timpul si viata celor din casa lor si sa se straduiasca sa ocoleasca tentatiile care ar putea sa distruga familiile lor sau pe ei insisi.

As vrea sa ma ocup acuma de o tema potrivita pentru unul din aspectele cele mai afectate ale vietii de familie si anume cyberspace.

In primul rind vreau sa va amintesc din nou cit este de important ca parintii sa fie proactivi in supravegherea timpului pe care copii lor il consuma pe internet. Prietenul meu, Bedford (Va.) County Sheriff Mike Brown, care supravegheaza Operation Blue Ridge Thunder ( un nume codificat pentru cei care controleaza si patruleaza spatiul cibernetic si descopera crimele si criminalii internetului; cei care fac si distribuie pornografie cu copii…etc), spune ca parintii trebuie sa se straduiasca un pic mai mult ca sa-si apere copii de acesti criminali. Exploatarea copiilor pe internet este mult mai mare decit credem noi sau decit ne spune guvernul sau statisticile.

Partea trista este ca sint foarte multi oameni rai care cauta pe internet si gasesc victime inocente, asa ca trebuie sa fim activi in a ne proteja copii nostrii de acesti criminali. In plus, trebuie sa ne asiguram ca copii nostrii nu s-au incuiat in lumea lor privata prin texting sau IM-ing, alienindu-se de restul familiei. The Nielsen Company raporteaza ca un tinar obisnuit scrie cam 80 de texte pe zi, care intr-o luna ajung la 2, 272. O figura enorma.

O stire de saptamina asta anunta ca Dr Jimmy Myers, director la Timothy Center in Austin si autorul cartii “Toe to Toe with Your Teens” a spus ca “crearea unui set de reguli, la care agreaza atit parintii cit si copii este esentiala pentru a trece familia prin aceste portiuni “minate” ale vietii”. Cu alte cuvinte, pasrintilor…copii nostrii au nevoie de directie: noi trebuie sa luam conducerea acestei situatii si sa facem reguli pentru copii nostrii, pentru binele lor.

Apoi internetul poate fi si un lucru bun: atit parintii cit si copii pot invata multe si o pot face impreuna: Citeva siduri foarte bune atit pentru cei tineri cit si pentru parinti sint urmatoarele:

• (Eroii uitati ai Americii) WallBuilders (http://www.wallbuilders.com/, which examines “America’s forgotten history and heroes, with an emphasis on the moral, religious, and constitutional foundation on which America was built.”

• (Campioni ai credintei) The Christian Hall of Fame (http://www.christianhof.org/, hosted by the Canton Baptist Temple, where you can learn of history’s great champions of the faith and the price many paid for following Jesus Christ.

• (Muzeul Creatiei- raspunsuri despre Geneza) The Creation Museum(http://creationmuseum.org/),
 where kids can learn about the70,000-square-foot Answers in Genesis site which “brings the pages of the Bible to life.” The website has many great features.

• (Jucatori credinciosi-Sport) Baseball Chapel (http://www.baseballchapel.org/), where you can learn about Christian players, past and present, which is especially pertinent as the World Series approaches.

• (Reviews pentru carti crestine pentru copii) Christian Children’s Book Review
(http://ccbreview.blogspot.com/), an excellent blog page for Christian moms who want to share their love of reading with their children.

• (Descopera-ti darurile spirituale) The Spiritual Gifts Questionnaire (http://elmertowns.com/spiritual_gifts_test), featuring a 90-question survey designed by Dr. Elmer Towns to help people discover their spiritual gifts and strengths.

Sint inca multe alre websiduri…Cautati-le , invatati si cresteti in cunostinte impreuna cu familia voastra. Apoi nu uitati sa va rugati zilnic pentru intelepciune ca sa stiti sa va conduceti familia in aceste vremuri grele…Merita sa investiti in copii vostrii …ca sa fie pe viitor servitori credinciosi Domnului nostru Isus Christos.

1 comment:

Andrei Răduţu said...

Ai dreptate, ca in orice pas, exista posibilitatea sa calci drept sau stramb...aici intervin cele scrise de tine:)...o zi buna:)