16 May 2017

CE S-A INTIMPLAT CU ACEL COPIL NEDORIT (4)

Povestea luata de aici…http://www.jillstanek.com/conversion-stories/stojan-adasevic.html


Galeata: instrumentul avortului

Cind Stojan a informat conducerea spitalului de hotarirea lui, a stirnit ceva comotie. Niciodata in Belgrad n-a existat vreun ginecolog care sa refuze sa performeze un avort. Au pus presiune pe el. I-au taiat din salariu - jumatate. Fiica lui a fost data afara din lucru. Fiul lui “a cazut” la Universitate la examenul de intrare. A fost atacat in presa si televiziune. Statul Socialist – i s-a spus - i-a pus la dispozitie posibilitati, si l-au educat ca sa performeze avorturi si acuma - el saboteaza Statul. Doi ani de persecutie l-au adus la o oboseala a nervilor si epuizare. Era pe cale sa se duca si sa spuna administratiei spitalului sa-l puna din nou in vechea pozitie cind…Thomas Aquinas i-a aparut din nou in vis. Batindu-l pe umar, Thomas i-a zis ”Tu esti prietenul meu bun, Continua-ti lupta”. Adasevic nu s-a mai dus la administratie sa isi ceara pozitia inapoi – si s-a hortarit sa continue lupta.

S-a implicat in miscarea pro-life (pentru viata) A calatorit pe tot teritoriul Serbiei, lecturind si tinind conferinte despre avort. De doua ori a reusit sa puna pe unde la televizor pe Bernard Nathanson emisiunea “The Silent Scream” (tipatul tacut- (fara voce), un USG recording a unui avort real. Pe la inceputul anilor 1900 datorita activismului lui Adasevic, parlamentul Yugoslav a trecut un act prin care proteja drepturile celor care inca nu s-au nascut. Decretul a ajuns la Presedintele Slobodan Milpsevic, care a refuzat insa sa il semneze. Apoi a venit razboiul, si decretul nu a mai putut fi impins mai departe. Cit despre razboi, Adasevic spune ingindurat…”oare pentru ce a avut loc aici macelul din Balcani de care stim cu totii - daca nu pentruca ne-am departat de Dumnezeu si am pierdut respectul pentru viata umana.” Si ca sa fie si mai convingator, el descrie ceea ce este o practica obisnuita in Serbia :” Pentruca legea protejeaza viata unui copil numai din momentul cind respira pentru prima data aer, din momentul cind plinge pentru prima data, avorturile se fac si in luna a saptea, a opta si chiar si in luna a noua. De fapt, cuvintul de avort nu mai exista aici, mai mult este “pierdere a sarcinii”. Linga patul de nasteri sta o galeata cu apa. Si inainte ca copilul sa aiba sansa sa tipe, il baga repede cu capul sub apa…In mod oficial asta este avort si este perfect legal, daca copilul n-a apucat sa ia inca o gura de aer…”

Si lui Adasevic ii place sa o citeze pe Mama Teresa…de Calcutta “daca o mama poate sa-si omoare propriul ei copil, ce ne mai poate impiedica pe noi doi sa ne omorim unul pe altul?” Astazi, cele mai multe avorturi se fac in clinice private, care nu spun exact numarul avorturilor performate. Adasevic insa estimeaza ca pentru fiecare 25 de copii care sint conceputi, doar unul dintre ei vede lumina zilei, in timp ce ceilalti 24 sint distrusi. “Ceea ce complica si mai departe aceste analize statistice , observa el, este folosinta medicamentelor pentru a produce avortul, cum sint IUD siI RU-486 in forma de pastile, care sint in mod oficial clasificate ca contraceptive. IUD este un abortifacient, (for the coil acts as a sword, which severs the tiny human being froom its source of food in the womb) – mica faptura va muri de foame intr-un loc unde ar trebui sa primeasca tot ce are nevoie.

“Acesta este un razboi adevarat, pe care cei nascuti il fac celor care inca nu s-au nascut”...mai adauga el. “In acest razboi am schimbat fronturile de citeva ori”, mai dauga el,”prima data ca un copil care s-a nascut desi a fost condamnat sa moara, apoi devenind un doctor care a performat avorturi, si acum ca apostol al vietii.”

2 comments:

cella said...

Cati sunt ca el?

Rodica Botan said...

inca 23 din 25...Te cutremuri!!!