27 April 2011

CONCURS APRILIE 2011- Viorica O ( 6 )

Privind la ghetele uzate, care se vede, ca si-au facut multa vreme datoria, mi-am amintit de-o intamplare reala, cu ghete uzate si aruncate la gunoi. Dar, ce nu stia cine le-a aruncat, si nici cine le-a recuperat din tomberon, era ca acele ghete, ascundeau o avere! N-au stiut nici cei carora le era oferite spre vanzare... nu-i interesau ca era ieftine si poate erau de folos cuiva mai sarac... nu le voia nimeni. Dupa cateva zile ajung la fiica celei ce le recuperase din tomberon si ea descopera mica avere, vreo 40.000 de euro, ascunsi cica, in loc sigur de hotii care ar fi intrat in casa...
Asa se intampla si cu oamenii... ii vezi amarati , saracacios imbracati, cu un chip care te face sa-ti intorci privirea de la ei... si totusi , fiecare poarta in fiinta lui, o comoara, sufletul, care-i dat de Dumnezeu, si pe care EL il asteapta sa vina iarasi la EL!
Povestea unui tanar , de data asta, care era tatuat, incarcat cu vreo 3 kg. de aur la gat, un lant gros cu-o cruce mare, o tinea in mana, si se ruga, cand mergea la furat: Doamne ajuta sa nu ma prinda! 
Asta cativa ani buni in care a facut toate blestematiile posibile: furt, santaj, rapire tinere pentru prostitutiesi multe altele...pana a fosat prins si inchis de 3 ori, ani buni,pentru aceste fapte. Dar a treia oara cand era inchis, s-a intamplat ceva: a aflat ca exista CINEVA, care-i sterge tot cazierul spiritual, daca-si preda viata si inima Domnului Isus, si daca il urmeaza si traieste in ascultare de EL, isi va recapata stima de sine si dragostea pentru o viata curata.
A trecut mai mult timp de cand si-a reconditionat viata si a lasat ca Harul Domnului, sa scoata din acel trup care-ti dadea fiori de frica vazandu-l, sa scoata frumusetea unui suflet mare, plin de dragoste pentru Dumnezeu!

Morala? Inainte de-a arunca ceva ca nefolositor sau inutil, cerceteaza inainte cu multa rabdare! Cati am fi inca in picioare, daca Domnul ne-ar fi dat la o parte la primul pacat si n-ar avea indelunga rabdare cu noi?

No comments: